Annons

Annons

28 blåsningar för min Agnes

Trots att man Agnes fyllde år igår, så fick hon minsann göra skäl för en tårtbit. Inte mindre än 28 gånger fick hon blåsa ut en tändare. Detta berodde i sin tur på att min husse är som han är.

Inte mindre än 28 gånger fick min Agnes blåsa ut denna tändare, som min Sabrina höll. Tårtan saknade nämligen ljus, för min husse hittade dem inte. Sådan är han. Någonstans i palatset finns det ljus.

Klockan 13.00 skulle min Agnes komma, lät hon meddela via ett såkallat sms. Det betyder att man kommer 13.17. Trots den sena ankomsten, så gratulerade jag min Agnes å det vildaste. Jag pep, skällde, hoppade och dansade.  Min husse var mycket mer modest i sina gratulationer av sin dotter.

Annons

Min Sabrina kom också, så jag hälsade naturligtvis hjärtligt på henne också. Först ville min Agnes visa min Sabrina vad vi hade gjort i huset sedan min Sabrina var här förra gången. Stegen mot ett färdigt palats är inte längre sjumilakliv, utan mer lite försiktigt trippande. Pinnarna i trappan hade min Agnes målat med guldfärg, min husse och min Agnes hade slipat och oljat köksbänken massor med gånger. Annars var det väl inte så mycket.

– Nu är maten färdig, kunde jag och min husse meddela flickorna.

På bordet stod dukat min husses biffar special extra, gräddsås, potatis och lingonsylt förstås. Inte köpesylt, som alltid är en bluff, utan riktig. Nu finns det inte något foto av bordet, eftersom min Agnes och min Sabrinas födelsedagsbord som de gjorde till min husse, var så mycket finare. Min husse vill inte skämmas.

Nu var alla dästa efter maten och fördisken, så min Agnes, som fyllde år, bestämde att nu var det Harry Potter-dags. Så blev det.

Filmvisningen avbröts av att jag måste ta ut min husse i parken en sväng och det var också dags för kaffe med tårta.

Vi såg färdigt filmen, sedan språkade vi lite. Min Agnes, som ska välja födelsedagspresent, har väldigt svårt att välja. Vi får se vad det kan bli.

När det var matdags för mig, så åkte mina flickor hem. Några loppmarknader blev det inte igår. Lopporna trivs inte i ösregn.

Min husses biffar special extra tarvar en förklaring. För att det skulle bli extragoda födelsedagsbiffar, så skulle det minsann vara lite grädde i smeten. Nu var det så att den grädden som flickorna hade haft till min husses tårta innehöll vanilj. Biffar med en mild smak av vanilj, det är en nyhet för det moderna franska köket. Fast de var goda ändå.

Hej så länge

Vaira

Jag övervakar noga, att min Agnes verkligen blåser 28 gånger. Om hon inte hade gjort det, så hade hon inte fått någon tårta och jag hade inte fått någon fördisk. Det var alltså väldigt viktigt. Min Sabrina räknade också.

Här kommer gratulanterna med tårta och ”ljus”. Min Agnes, som tog bilden, tyckte tydligen att resterna av anakondan som sitter fastspikad i taket, var viktigare än västgötaspetsen på golvet. Ibland är hon lite konstig.

Detta är tårta innan grädde. Det är en barnmatsefterrätt som ligger på tårtan. De är bra för att det är lite socker och ingen färg i barnmat, säger min husse. Egentligen skulle det ha varit jordgubbar, men jordgubbarna var både dyra och mögliga.

Istället för jordgubbar, valde min husse dyra vindruvor. I sifferhållaren hade 74 byts ut till 28, vilket var mer passande igår. Strött på tårtan ligger lite hjärtan i olika färger, bara för att vi tycker om min Agnes.

Blombuketterna blir bättre om min Agnes och jag plockar dem. Nu var det min husse och jag och då blir det som det blir.

Jag hade och stå i mest hela dagen. Här har jag tagit mig an litermåttet som grädden till tårtan hade vispats i. Du ska veta att jag dessutom hade tallrikar, uppläggningsfat, kastruller och såsskålar. Full fart hela dagen, skulle jag vilja påstå.

För att hedra min Agnes på hennes födelsedag hade kommunen satt upp ett ståtligt standar med Aurignacs vapen på mitt hus. Även de andra husen på min gata pryddes till min Agnes ära. Högtalarna spelade dessutom Marseljäsen så det stod härliga till och borgmästaren höll tal. Alla var lediga i går och alla firade min Agnes!

(49)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar