Annons

Annons

50 shades of grey and black

Somliga kränkte jungfru Maria igår och ägnade sig åt arbete å det allra grövsta. Syndarna var tre till antalet, men en syndade inte så mycket. Jag syndade inte alls. Min Agnes och min husse gjorde vita tvättlappar svarta och gråa. Min Sabrina låg på knä och gnuggade stengolvet i köket.

Från ljusaste grå till svart via alla 48 nyanser däremellan. Detta är våtservetter som har färgats av min husbils skåp, väggar och tak. Gardinerna ska vi inte prata om. Fy och usch. De ska vi tvätta.

Det blev ingen vilodag igår, trots helgen. Jo, för mig blev det mest vila, även om jag övervakade arbetet. Fast på ett tillräckligt behörigt avstånd, så Maria inte skulle känna sig kränkt.

Mr B, den tidigare ägaren av husbilen, har inte städning som hobby. Så mycket kan jag säga, utan att jag direkt känner honom. Grundskitigare husbil, kunde man nog inte hitta i södra Frankrike. Hela husbilen hade ett tunt lager sotfett överallt. Min Agnes, och även min husse, gick loss på skåp, väggar och tak med allt som stod till buds. Det var biltvättsvampar, tvättservetter av olika slag och vanliga servetter från IKEA. Anledningen att vi har de senare, beror på att vi har hämtat dem själva på varuhuset i Toulouse. Det svampades och gnuggades. Tvättservetterna som stank klorin, var de som bet bäst och samlade mest färg.

Annons

Husbilen blev inte riktigt färdig efter en dags arbete. Större delen av taket är kvar och hela toaletten. Det mesta möglet och matresterna skrapades ut ur kylskåpet redan igår, men det är mycket kvar där än. Men när allt är färdigt, så blir den jättefin.

Min Sabrina å sin sida knäböjde mest hela dagen för att hedra den till himlen uppstigna jungfrun. Hon är ju uppvuxen i ett katolskt land. Samtidigt passade hon på att försöka få bort det tunna cementlager, som döljer de rätta färgerna på det gamla golvet som vi hittade av misstag i köket. Det är nog numera Europas mest gnuggade golv. Trots att ytan är liten, så verkar arbetet aldrig ta slut. Men min Sabrina är envis och duktig, så nu har vi nog kommit så långt så vi kan ytbehandla golvet med en hemlig vätska. Tipset fick vi från min golvslipare och det var min målare som hittade golvet. Det syntes inte alls först, utan det såg ut som en cementplatta.

Idag ska IKEA dyka upp med köket. Då måste man själv pricka av att allt är levererat, för IKEA litar inte på de tjuvaktiga personer som transporterar deras saker. Kartongerna med vitvarorna, som inte är vita, ska öppnas och innehållet kollas, så det inte är tegelstenar, och kartongerna ska skickas tillbaka med vändande transport. Vi får se hur det går.

Hej så länge

Vaira

Min Agnes sitter i min säng för att nå till väggen, så hon kan färga in våtservetter i olika grå nyanser. Samtidigt blev allt lite ljusare och doftade lite renare av allt klorin.

En gissningstävling: Vilken sida har min Agnes tvättat och vilken sida har hon inte tvättat? (Ett tips till dig från mig: Sotet som färgade tvättlapparna var svartaktigt.)

Min Sabrina knäböjde i det blivande köket. Hon gnuggade hit, hon gnuggade dit och ibland så sköljde hon borsten. Sen torkade hon av det våta golvet, för att sedan börja om igen. Lägg märke till att jag på grund av den heliga dagen, inte tar aktiv del i arbetet.

Det golv som såg ut som ett cementgolv, ser ut så här idag. Det kan jag tacka min Sabrina för. Hon är envis, stark och duktig. Det ger minsann resultat. Ännu finare kommer det att bli, när vi har behandlat det med ett hemligt preparat.

(81)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar