Annons

Annons

Agnes har ordnat det för mig

Sista promenaden för igår, gjorde min Agnes och jag på vallen. Vi är där man spelar boule, men du ser också de parkerade bilarna. I mörkret ser du husen på min gata.

Sista promenaden för igår, gjorde min Agnes och jag på vallen. Vi är där man spelar boule, men du ser också de parkerade bilarna. I mörkret ser du husen på min gata.

Tänk att min Agnes och Matilda har ordnat det så fint för mig. Precis tvärs över deras lilla gata finns en stor vall. Där kan man parkera eller spela boule. Det går också bra att uträtta sina behov. Tar man trappan ner, så finns ett jättestort gräsfält.

Annons

Trots att jag bor i mitten av stan, så behöver jag bara gå 12,3 meter för att rastas. Det är bra. Först är ett område med parkeringsplatser och en massa boulebanor. De finns på en stor skyddsvall.

Går man tvärsöver vallen, så kan man gå ner för trappor till ett jättestort gräsfält. Fältet heter La Prairie des Filtres. Nu vet du det. Där nere kan man springa omkring hur som helst. Det finns hundar som hoppar och skuttar, folk som bara sitter, folk som går på lina, folk som springer. Skylten som säger att hundar ska vara i koppel, är tydligen mer att betrakta som en möjlighet.

Jag har börjat hälsa på hundar utan att skälla och morra. Jag orkar inte i värmen. Fast jag orkar resa ragg, bara för att visa vem som bestämmer. Det är nämligen jag, Vaira, som är chef även här. Igår hälsade jag på en corgie och en collie och en labrador. Plus några andra. Idag på morgonpromenaden var det en liten svartvit hund och en tax som ville stifta min bekantskap.

Min Agnes och Matilda har också gjort ett väsgötaspetsanpassat fönster i sin lägenhet. Det går ända till golvet. Där kan jag sitta, eller ligga, och titta på alla som går förbi.

Som du förstår, så har jag det väldigt bra här. Nu ska jag åka och titta på rugby. Både min Agnes och Matilda är med och spelar. Ikväll blir det puben The Wild Rose igen, du vet den där jag gjorde så stor lycka. Agnes ska jobba där hela natten och jag känner att jag måste vakta henne.

Hej så länge

Vaira

Min Agnes och Matilda har ordnat ett bra utsiktsfönster åt mig. Det är roligt att stå där och följa med vad som händer utanför. Det är många hundar som passerar.

Min Agnes och Matilda har ordnat ett bra utsiktsfönster åt mig. Det är roligt att stå där och följa med vad som händer utanför. Det är många hundar som passerar.

I Toulouse är det väldigt vanligt att man tar med sig sin höna, när man ska gå och spela boule. Då kan hönan sitta och följa med hur det går för husse, när han spelar kula.

I Toulouse är det väldigt vanligt att man tar med sig sin höna, när man ska gå och spela boule. Då kan hönan sitta och följa med hur det går för husse, när han spelar kula.

Kommer man ner på gräsfältet, så roar sig folk och fä allt vad de orkar. Balansera på spännband är väldigt populärt, eller också kan man bara sitta och prata.

Kommer man ner på gräsfältet, så roar sig folk och fä allt vad de orkar i värmen.  Balansera på spännband är väldigt populärt, eller också kan man bara sitta och prata.

Lite rädd för mig verkar den här fula hunden vara, men jag var faktiskt snäll. Jag morrade inte ens.

Lite rädd för mig verkar den här fula hunden vara, men jag var faktiskt snäll. Jag morrade inte ens.

Nehej, stopp och belägg. När den här hunden nosade mig för närgånget i rumpan, så sa jag ifrån. Jag skällde till rejält. Någon måtta får det allt vara!

Nehej, stopp och belägg. När den här hunden nosade mig för närgånget i rumpan, så sa jag ifrån. Jag skällde till rejält. Någon måtta får det allt vara!

Den här lilla fåniga taxen hälsade jag på i morse. För säkerhets skull hade jag rest raggen. Det är alltid roligt när husse ska förklara på franska, vad jag är för fin ras.

Den här lilla fåniga taxen hälsade jag på i morse. För säkerhets skull hade jag rest raggen, men jag viftade också på min vackra stump. Bakom oss ser du skyddsmuren, så inte stan ska översvämmas. Det är för övrigt alltid roligt när husse ska förklara på franska, vad jag är för fin ras. Han är inte bra på franska heller.

(46)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar