Annons

Annons

Akuttransport till veterinären

Igår fick jag föras akut till veterinären. Min husse hade beställt tid för en vecka sedan, men han hade nästan glömt bort det. Det blev en snabb snabbtransport i sista sekunden för att hinna i tid.

När jag kom in i undersökningsrummet, så hoppade jag genast upp på undersökningsbordet. Det var lika bra att få det undanstökat så fort som möjligt. På väggen bakom mig hängde det en trasig hund och en trasig katt. Var det något sådant som väntade mig?

Med vrålade motor for vi fram på min väg mot stan. Träden bara flög förbi bilens rutor i 70 kmt. Snart nog körde vi på Tranås stora gata, som passande nog heter Storgatan. Jag överdriver inte när jag säger att ibland pekade hastighetsmätaren på 50-strecket. Min bil sladdade med rykande bromsar och motor in på parkeringsplatsen vid veterinärmottagningen. Flåsande drog jag in min husse till väntrummet, med bara 12 minuter tillgodo före utsatt tid. En flicka rusade fram till mig med en apparat som kunde konstatera att jag var jag och inte min husse.

Annons

Vi visades så småningom in till ett behandlingsrum, där jag blev befriad från mitt koppel. Jag hoppade genast upp på undersökningsbänken. Jag tyckte det var bäst så, så att ingen värdefull tid gick förlorad när veterinären kom.

Så kom veterinären. Hon heter Caroline och det var på hennes axlar den tunga bördan låg att försöka rädda mig. Trots att jag var tagen, så hälsade jag artigt med att vifta vänligt på min gulliga svansstump.

Caroline inledde genast behandlingen av mig. För att underlätta hennes arbete, så höll jag mig lugn och fin. Hon sade själv efteråt när allt var över, att hon sällan hade träffat en så vänlig hund.

Jag fick inte mindre än två sprutor i nacken. Caroline skrev lite i mitt pass, precis som man ska. Jag fick en godisbit, som var riktigt delikat. Jag sade tack och hej då, innan husse befriades från 740 kronor i kassan. Sedan var det skönt att gå ut till min bur i bilen igen.

Så nu är jag nyvaccinerad inför min flytt till Frankrike. Min husse vill nämligen inte ha en rabiessmittad hund i sängen.

Hej så länge

Vaira

Genast när jag kom, så testade de mig med osynliga strålar om jag var jag. De använde en grön strålningsapparat. Den kunde berätta att jag verkligen var jag. Det hade varit snopet om jag hade fått reda på att jag är någon annan.

Under tiden som Caroline stod och fifflade med något, så satte jag mig. Kommer hon våga berätta sanningen för mig? Ja, jag sitter och undrar och funderar. Vad blir domen? Kommer jag att hamna i papperskorgen?

Jag kontrollerade noga, att Caroline gjorde rätt. Att ge mig rätt vaccin är väldigt viktigt. Tänk om jag hade fått en spruta mot att tycka om godis istället. Vilken katastrof det hade varit.

(90)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar