Annons

Annons

Allhelgonafint på min Pers grav

Förra året kunde jag göra fint på min Pers grav till Allhelgonahelgen. I år skulle det ha blivit lite svårt, eftersom jag och min husse är i Aurignac. Det är 250 mil från Aurignac till min Pers grav i Heda. Som tur är, så har jag världens snällaste resursfamilj.

Förra året kunde jag göra fint både på farfar och farmors grav och på min Pers grav. I år, när jag är i Aurgnac, kan jag tyvärr inte göra fint på någon. Min husses syster hade endast gjort allhelgonafint hos farfar och farmor. Då är det guld värt att ha världens bästa resursfamilj, som kan göra allhelgonafint på min Pers grav.

Tidigare år har min husse gjort fint vid sin pappas och mammas grav. Det är min Per, min David och min Agnes farfar och farmor. Jag fick aldrig tyvärr träffa dem. Däremot fick jag träffa min Per och han blev min absoluta favorit, fastän han hade Lucy, som var en katt.

Annons

Nu ligger min Per begraven jämte sin farfar och farmor på Heda kyrkogård. Förra året gjorde min husse och jag fint vid bägge gravarna, men i år kunde vi ju inte det. Min husses syster har gjort fint vid farfar och farmors sten för första gången, men inte vid min Pers. Men nu har min Per fått fint också. Det kan bli så när man har en extra snäll resursfamilj. Det har köpt en fin krans och ett fint ljus och åkte de fem milen från Tranås till Heda, bara för att göra fint på min Pers grav.

Du kan inte ana hur tacksamma min husse och jag är. Vi har tur som har en så snäll resursfamilj.

Hej så länge

Vaira

Ser du vad fint det blev. En fin krans och en fin gravlykta med ett ljus, som kommer att lysa upp min Pers grav många, många nätter.

Det är många som ligger på vår familjegrav i Heda. Det börjar med min husses farfars farfar, så det går många generationer tillbaka. Att vår släkt ligger där, beror på att familjegården ligger i Heda församling.

(69)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar