Annons

Annons

Ännu en minnesvärd musikfest

Så var det då dags igen. Igår var det ännu en fest på torget i Aurignac. Till skillnad från nationaldagsfesten, så visste min husse var och när festen skulle vara. På affischen kunde till och med min husse läsa att det var på Place de la Mairie.

Så vidare värst livat, var det inte på torget i Aurignac igår. Inga människor och ingen musik och framför allt ingen mat. Däremot staplar med stolar och hopfösta avspärrningsstaket och vattenpölar, så jag blev blöt om tassarna. Inte mycket till fest.

Den var riktigt säkert att den här festen skulle vara igår. Det var lika säkert att den skulle äga rum på torget. Vad som inte var lika säkert var vädret.

Trots att vädret var botten, kallt och duggregn, så begav sig jag och min husse till torget. Kanske var vädret på topp där, trodde vi. Istället möttes vi av ett lika tomt torg som på nationaldagen. Då var ju vädret bra, men festen var i en annan by.

Annons

Kravallstaketen var staplade i mitten på torget och stolarna stod i prydliga staplar i ett hörn. På en kvarvarande affisch kunde vi se att vi befann oss på rätt plats, rätt dag och rätt tid. Fast den lilla lappen som berättade att festen var inställd, hade inte funnits där förut.

Det blev alltså ingen tappad mat igår heller. Jag verkar vara förföljd av otur. Nu gick vi istället och såg på den nedgående solen, som dolde sig bakom täta moln. När vi beundrat det färglösa naturfenomenet en stund, så gick vi morgon- och kvällspromenaden ett varv.

Gårdagens fest blev alltså en promenad istället. Säkert nyttigt för min husse, men jag är redan för smal.

Hej så länge

Vaira

Jodå. Det var rätt dag och rätt plats. Däremot hade vi inte tidigare sett lappen att det var inställt. Det blev alltså en nyhet för oss. Oturen förföljer mig. När ska jag få gå på en fest? Den senaste var brandkårsbalen och det var en hel vecka sedan.

Min husse har lyckats fånga den vackra solnedgången som gömmer sig bakom regnmolnen. Det var det enda nöjet igår. Vädret är emot mig.

(60)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar