Annons

Annons

Äntligen hälsar Charlie på mig

Så kom han då, Charlie och hela min resursfamilj. Jag sprang som en raket och mötte dem, när jag såg att de kom. Jo, jag har visat lite av Aurignac redan, eftersom vi gick plommonstigen igår allihop. Men framför allt så åt vi och språkade. Vad åt vi tror du? Ja titta så får du se. Ni på IKEA i Toulouse ska titta extra noga!

Det var inte bara Charlie som kom. Det kom en diskmaskin också. Han heter resurshusse och står och diskar för fullt efter den goda middagen. Som dekorativa inslag i förgrunden, ser mig och Charlie.

Bara för att min resursfamilj skulle slippa abstinensbesvär, så bjöd jag på köttbullar med gräddsås, lingonsylt och kokt potatis. Charlie och jag fördiskade alla tre tallrikarna och till det drack vi vatten. Min resursfamilj och min husse drack öl när de åt. Inte Coca-Cola som. Ser ni det, ni på IKEA i Toulouse, hur ni ska göra? Ska det vara så svårt?

Annons

Jag visade Charlie under vår promenad var man hade kunnat äta plommon tidigare. Tyvärr kom han för sent. Nu finns det bara päron och fikon att lägga beslag på. Valnötterna är inget att ha alls, tycker jag.

En av fördelarna med att få hit en resursfamilj, är att man samtidigt får en diskmaskin. Igår var det en resurshusse som diskade efter middagen. Idag efter frukosten, så var det en resursmatte. Ganska bra, men det är klart det hade inte varit fel om vi snart får vår diskmaskin, som är på väg från IKEA i Toulouse med en dragkärra.

Som jag hoppades, så är Charlie avundsjuk på mitt palats. Det är trevligt.

Nu ska Charlie och jag ut gå, så du får se i morgon vad vi har sett idag.

Hej så länge

Vaira

Ser du vad resurshusse äter? Jo, det är köttbullar, lingonsylt, gräddsås och KOKT POTATIS. Titta noga på bilden IKEA i Toulouse. Ska det vara så svårt?

Fördisken var utmärkt. Jag kände mig precis som hemma. Det är ju inte så konstigt, när jag tänker efter, för jag är ju just hemma.

Charlie provade att fördiska för första gången i Frankrike. Han tyckte att det smakade ungefär likadant som hemma på Sveagatan i Tranås. Konstigt, tycker jag.

Här har du diskmaskinen för kvällen, min resurshusse. Han var duktig på att diska visade det sig. Dessutom glömde han bort kloktippninghela kvällen, vilket var skönt.

Under tiden diskmaskinen stod i köket och arbetade och min husse var någon annan stans, så passade jag på att språka lite grand med min resursmatte. Jag har ju inte träffat henne sedan mitten av maj, så vi hade mycket att dryfta.

(100)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar