Annons

Annons

Äntligen har det blivit snökul

Springa i full fart i snön på min hemliga stig, det är riktigt kul. Fast så här på vintern är ju inte min stig så hemlig, men det ska komma mer snö idag. Då blir stigen hemlig igen, eftersom den inte kommer att synas.

Springa i full fart i snön på min hemliga stig, det är riktigt kul. Fast så här på vintern är ju inte min stig så hemlig, men det ska komma mer snö idag. Då blir stigen hemlig igen, eftersom den inte kommer att synas.

Hela vintern har jag gått och väntat. Jag, liksom min husse, trodde att det var alldeles kört förra veckan. Då var det vår, men nu äntligen har det kommit snö. Massor med snö.

Om du minns så kunde jag rapporterat om vakna myror ute på vift och blommande snödroppar förra veckan. Det var då det. Nu har äntligen vintern kommit med rejält med snö och riktigt kallt. Både min husse och jag är så glada. Åtminstone en av oss. Min husse gnäller, men det gör han alltid.

Annons

– Oj, oj, oj. Nu måste jag ut och skotta igen. Det är tredje gången idag.

Men egentligen tycker han det är roligt. Hans stora grej här i livet, är att ha bättre skottat än grannarna. Nu brukar ju det inte vara så svårt, för de verkar inte vara med i tävlingen.

Helt annat är det på sommaren, där det mer gäller mest välklippta gräsmattan och ogräsfria rabatterna. Den tävlingen deltar inte min husse i, vilket avspeglar sig i min vildvuxna trädgård.

Fast finns det något roligare än att springa i skogen när det är mycket snö? Det riktigt ryker snö omkring dig, när du skuttar fram i full fart. För att inte prata om att köra ner nosen i snön, för att insupa alla dofter som finns där.

Nej hurra för vintern. Synd bara att den kom lite sent.

I Aurignac blir det nog inte så mycket vinter. Fast där är det bara 11 grader varmt idag, men i morgon ska det bli 18 grader.

Hej så länge

Vaira

Sticker man ner nosen i snön, så fastnar det snö på nosen. Frågan är om jag inte blir ännu sötare då. Snö kan man äta också. Det smakar precis som vatten.

Sticker man ner nosen i snön, så fastnar det snö på nosen. Frågan är om jag inte blir ännu sötare då. Snö kan man äta också. Det smakar precis som vatten.

Jo, husse vinner skottningstävlingen i grannskapet. Du kan inte ana hur stolt han är. Det beror på att han är ganska barnslig. Dessutom är det ingen som utmanar honom.

Jo, husse vinner skottningstävlingen i grannskapet. Du kan inte ana hur stolt han är. Det beror på att han är ganska barnslig. Dessutom är det ingen som utmanar honom.

Till och med Tranås kommun upptäckte att det snöade och de har plogat vägen. De har till och med sandat. Soptunnorna står vid vägen för att det är tisdag jämn vecka idag. Då kommer det nämligen en bil som tömmer våra sopor.

Till och med Tranås kommun upptäckte att det snöade och de har plogat vägen. De har till och med sandat. Soptunnorna står vid vägen för att det är tisdag jämn vecka idag. Då kommer det nämligen en bil som tömmer våra sopor.

Snön kommer in från Östergötland, men inte tätare än att solen orkar lysa igenom. Men det blir nog annat snart, hoppas jag. Snö är kul och min husse får skotta igen.

Snön kommer in från Östergötland, men inte tätare än att solen orkar lysa igenom. Men det blir nog annat snart, hoppas jag. Snö är kul och min husse får skotta igen.

(62)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar