Annons

Annons

Är Charlie fullkomligt obildbar

Du ser själv vilken jobbig elev Charlie är. Ska jag som lärare behöva tolerera att ständigt bli biten på? Jag vet inte vad jag ska göra, som lärare får jag ju inte bita tillbaka. I alla fall inte när det finns vittnen.

Jag tror att jag snart får sparka ut Charlie från min Hundskola för Dummies. Han verkar fullkomligt obildbar. Snacka om bokstavshund. Han har nog hela alfabetet, om han nu skulle diagnostiseras.

Charlies skolning tar så mycket kraft från mig, så jag orkar inte ha några andra elever i min skola. Med tanke på att jag är en privatskola, så måste jag ju se till att jag får en tillräckligt stor vinst, som kan överföras till mitt konto på Caymanöarna.

Annons

Igår när Charlie var här skulle vi ha lektionerna Gå i skogen utan att bita på Vaira och en vanlig koppelövning, så kallad Aurignacövning.

Hur det gick? När han går i koppel, så tror han fortfarande att frambenen ska hänga i luften och kopplet ska vara hårt spänt. Varför tittar han inte på mig, när jag går i koppel? Jag är ett föredöme. Man kommer aldrig fram fortare än den som går i andra änden av kopplet, i Charlies fall igår var det min resursmatte.

Dessvärre tror han fortfarande att det man sysslar med i skogen är att bita Vaira. Jag vet inte hur många gånger jag blev attackerad av studsbollen under vår promenad.

Sedan bör han lära sig att det är katter och ekorrar man ska jaga upp i trän. Det är inte särskilt värdigt att själv försöka klättra, särskilt när man inte kan det.

Något annat som är ovärdigt för en gentleman, är att sticka nosen rakt in i Vairas rumpa. Den vill jag ha för mig själv, vilket jag också påpekade för Charlie vid ett flertal tillfällen.

Att han länsade min vattenskål när vi kom hem till mig, kan jag förlåta. Fast det hade varit på sin plats att fråga först, men jag har nytt vatten i kranen.

Nej, vad ska jag göra med Charlie? Inte vet jag, men vi är fortfarande bara vänner.

Hej så länge

Vaira

Att få en pudelnos i rumpan då och då, är inget som jag uppskattar. Får en pudel verkligen uppföra sig så mot en västgötaspets med stamtavla?

Hur ska det gå om Charlie kommer och hälsar på mig i Aurignac. Går han på det här sättet, så får jag ju skämmas ögonen ur mig.

En eloge är faktiskt Charlie värd också. Han hoppade över trädet, som föll omkull den där dagen det blåste så mycket, på ett ganska elegant sätt. Fast inte lika elegant som jag förstås.

Så var det dags igen. En ny attack från Charlie. Han är hunden som aldrig ger sig. För att markera mitt ogillande, så har jag rest ragg en liten aning, men Charlie lät sig inte bekommas.

Katter klättrar i trän och de ska jagas upp av hundar. Charlie tror att det är han som ska klättra. Jag nosar mer på marken, för att undersöka vem det var som markerade här.

När vi kom in i mitt rivningshus, så slängde sig Charlie över min vattenskål i köket. Det hör till god ton att fråga först.

(54)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar