Annons

Annons

Årets vassaste kvinnor 2018

Att den främsta bland Årets vassaste kvinna 2018 skulle bli jag Vaira, är väl ingen som kan förundras över. Sedan var det en hårdare kvinnokamp. Vem skulle bli nummer två och vem skulle hamna på en inte lika hedrande bronsplats? Kampen var spännande in i det sista, kan jag avslöja.

På en tidig vårpromenad lyckades vi fånga Årets vassaste kvinnor 2018. Längst fram står, som det sig bör, den ohotade ettan Duritzans Vaira Freiberga, president i Aurignac (=jag). De kvinnor bakom som slänger beundrande blickar på Vaira (=fortfarande jag) är de välförtjänta tvåorna min Agnes och min Sabrina. Hurra för alla tre!

Idag på Internationella kvinnodagen så kommer då den spännande listan på 2018 års mest framstående, bästa och vassaste kvinnor att offentliggöras. Förstaplatsen var väl inte mycket att orda om. Jag ser knappast att det skulle kunna finnas någon konkurrens om guldet. Inte så länge som jag ställer upp i alla fall.

Annons

Desto hårdare var det istället om andra och tredjeplatsen. Som du förstår, så stod den hårda kampen mellan min Agnes i ena ringhörnan och min Sabrina i den andra ringhörnan. Juryn och faktagranskaren lade ner ett grannlaga arbete och granskade alla fakta om de båda kandidaterna med lup. Själva har de varit ovetande om sin kandidatur, så dagens beslut kommer som en stor överraskning för dem.

Efter mycket arbete, där alla argument för och emot har blivit vägda på guldvåg, har juryn enhälligt kunnat fatta ett beslut. Det visade sig, som jag tidigare nämnt, att förstaplatsen intogs med bred marginal av mig Vaira. Men vem skulle komma tvåa och vem skulle komma trea? Juryn kunde till slut enas om att i år blir andraplatsen delad mellan min Agnes och min Sabrina! Det är första gången något sådant har inträffat i kvinnolistans historia.

Juryn (som bestod av mig Vaira) kan nu pusta ut efter ett väl förrättat värv. När prisutdelningen kommer att ske, är ännu inte bestämt. Den galafesten ber jag att få återkomma till, men under tiden fram till champagnekalaset så går kampen vidare. Aldrig slappna av! Tänk på det!

Hej så länge

Vaira

En av de punkter som gjorde att Vaira (=jag) vann titeln, är att jag tvingas bogsera runt på min husse varje dag. Då vi går bland folk, så är det ju risk att jag sammankopplas med honom och på så sätt också blir till allmänt åtlöje. Men jag tar mig an uppgiften med frejdigt mod, trots att han väger 3,5 ton. Det står det på skylten, så det är sant.

Det fina bordsskicket här i palatset är det vi kvinnor som står för. Trots att det var spagetti och köttfärssås, som du ser, så spillde vi inte en droppe. Annat var det på andra sidan bordet där mannen i huset (=min husse) satt och slafsade i sig den goda maten. Där var det röda stänk överallt. Usch!

Hade jag inte haft hjälp av min Agnes och min Sabrina i kampen mot IKEA, så hade vi inte haft något fungerande kök än. Min Agnes skrev och ringde flera gånger om dagen. Skulle det skällas extra mycket, så hoppade min Sabrina in. Du ser att vi arbetar för fullt. Minst 90 timmars extraarbete orsakade IKEA:s inkompetens oss.

Hade jag inte haft hjälp av min Agnes och min Sabrina när det gällde renoveringen av mitt palats, så hade vi fortfarande vadat fram i gipsdamm. Här pågår en skarp diskussion med arbetsledningen för byggfirman. Jag kan för övrigt meddela att den kampen går vidare. Det är inte klart med byggfirman än, men eftersom jag har min Sabrina och min Agnes, är en lösning snart i sikte.

(43)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar