Annons

Annons

Årskrönika 1 från din president

Eftersom det snart är ett nytt år, så betyder det att det gamla lika snart är slut. Det är nu man ska passa på att göra en tillbakablick, en så kallad årskrönika. För mig och min husse har året varit ganska händelserikt. Vi har sålt två hus och köpt ett och flyttat från Tranås till Aurignac. Sånt gör man väldigt sällan.

3 januari. Eftersom min husse var i Seattle hos min familj jag har där, så var jag hos min urmatte Gunnel i Dångebo. Det var väldigt roligt, vill jag säga, att återse henne. Dessutom hade jag en massa västgötaspetsar att leka med hela dagarna. Fast nu hade min husse kommit hem och då kom han förstås och hämtade mig. Jag passade på att sitta i Gunnels knä, innan jag påbörjade resan till Tranås.

Dagens högintressanta inlägg är mer en bildberättelse, än en roman. Med hjälp av fyrfärgsbilder (om du skriver ut dem vill säga), så kan du se några viktiga händelser som tilldragit sig under 2017. Det var det året då Aurignac inte bara kan se 30 000 år tillbaka, utan äntligen har fått en betydelsefull nutida invånare.

Annons

Då kan vi gå direkt till bilderna. De flesta är mycket sevärda, eftersom jag finns på dem. I morgon kommer del 2!

Hej så länge

Vaira

15 januari. Min hundskola för dummies gick oförtrutet vidare. Charlie var ingen lätt elev att ha. Bara en sådan sak att han inte ska bita mig, när vi tränar budföring, var nästan omöjligt att få honom att förstå. Fast det gick bättre och bättre.

23 januari. Min husse flög till Toulouse, för att sedan åka till Aurignac. Huset är nu köpt och betalt, varvid min husse genast gick ut på MIN paradbalkong för att låta sig fotograferas av min Agnes. När min husse var i Aurignac, så var jag hos Charlie hos min resursfamilj. Charlie bor där.

07 mars. Äntligen fick vi vinter hemma hos mig. Min hemliga stig är jättebra att springa fort på bokstavligen över stock och sten. Jag undrar om någon springer på den nu?

07 mars. Att gräva i snön med nosen är riktigt roligt. Inte för att jag brukar hitta så mycket, men det var en nöjsam sysselsättning.

30 mars. Jag, min husse och min Agnes åkte till Frankrike för att inspektera mitt palats i Aurignac. Min Agnes och jag tittar just på den blivande tv-paradsalongen. Närmast kameran ser du den nedre toaletten med tillhörande tvättstuga och lite längre bort ligger pannrummet. Det ser verkligen inte lovande ut det här.

30 mars. Min Agnes skrattar när hon ser mitt blivande palatskök. Varför, kan man verkligen undra. Jag tycker inte att det är mycket att skratta åt. Vad är det för ruckel min husse har köpt till mig?

30 mars. Naturligt var jag tvungen att inta Aurignac, när jag nu var där för första gången. Jag kunde genast konstatera att det är en nyttig stad för min husse, eftersom det är uppförsbacke hela tiden. I Aurignac finns det gatljus. Det fanns det inte på min gata hemma i Tranås.

31 mars. Det tog inte lång tid för mig att hitta flera trevliga promenadstråk. Det här är övre promenadstigen vid museet. Den kan man gå ibland, om man vill.

18 april. Nu är jag hemma i Tranås igen. Men oj, nu blev det visst vinter! Snö och blåst. Det är sådant som händer då och då i Tranås. Bakslag heter det.

18 april. Min husse hade samlat massa grejer som är bra att ha. De var inte längre bra att ha, när vi skulle flytta. Istället fick de placeras i en stilig container. Om en månad ska vi flytta. När containern hämtades, så var den alldeles överfull.

(53)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar