Annons

Annons

Att skapa en vinterträdgård

Varför flyttar man till Aurignac i södraste Frankrike? Är det för att stå på torget och titta på mina berg i Spanien? Nej, verkligen inte. Som alla förstår, så är det för att man kan ha en prunkande vinterträdgård utan direkt någon arbetsinsats.

Detta är den vilda hörnan i parken. Här har naturen fått ta över. Lägg märke till hur tjusigt det ser ut med vattenkannorna och takteglet. Det bästa är att allt sköter sig självt.

Bara för att visa hur man kan göra, så visar jag idag lite bilder från min slottspark. Jag har skapat den, så att man inte ska gå ut i den. Den ska ses inifrån min parad-tv-salong. Vad ska man annars kosta på en glasdörr för?

Annons

Det gör att inifrån salongen, så ser du en ganska trevlig grön parkanläggning. Går du ut och går genom hela parken, så blir bilden en annan. Vänder du dig om nu, så ser du lite grönt på en yta till höger och en skrotinstallation på en annan yta till vänster. Det har ju naturligtvis sin charm också. Fast nu kommer vi till det finessiga: skrotinstallationen syns inte inifrån salongen. Visst är väl det fiffigt?

Några tips om du också vill ha en vinterträdgård i din park:

  1. Köp ett palats i Aurignac
  2. Sätt lite växter i parken.
  3. Klumpa ihop dem vid glasdörren, så du inte ser resten av parken.

Lycka till med din vinterträdgård. Att den skulle bli lika fin som min, är ju inte att begära.

Hej så länge

Vaira

Parken utanför glasdörren. Det till vänster syns inte inifrån, men de tjusiga exotiska växterna till höger, ser man. Jag har olivträd och en palm och annat kul. Lägg märke till de charmiga lamporna, som är lite slarvigt uppslängda på väggen.

I en stor kruka står de av slottet fådda rosmarinerna. Till höger om krukan står tre olika lerkärl av typ var-ska.jag-ställa-den-här. Svaret i detta fall blev i min palatspark.

I ett palats måste man ha ett olivträd. Om det då landar en vit duva i parken, så kan man bryta av en olivkvist och superlimma fast den i näbben på den vita fredsfågeln. När sedan duvan flyger omkring över hela världen, så blir det fred på jorden.

På vintern, särskilt om det regnar ute, ska en vinterträdgård betraktas från salongen. Egentligen ska glasdörren vara stängd. Det blir varmare då. Det är bara +8 ute.

Betänk att detta är första året jag bor här och att jag inte lade två tassar i kors för att anlägga parken i somras. Med tanke på det, så tycker jag nog ändå, att det ser ganska trivsamt ut när man blickar ut över parkytorna från paradsalongen, trots att det är halvmörkt och regnar.

(45)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar