Annons

Annons

Att skrämma bort mullvadar

Först upptäckte jag ett pipande ljud från morbror och mosters gräsmatta. Nyfiken som jag är, så gick jag och tittade efter vad det kunde vara. Jag upptäckte en fantastisk apparat, som var nedstucken i gräsmattan. Vad kunde det vara? Ett ufo som har landat?

Först upptäckte jag ett pipande ljud från morbror och mosters gräsmatta. Nyfiken som jag är, så gick jag och tittade efter vad det kunde vara. Jag upptäckte en fantastisk apparat, som var nedstucken i gräsmattan. Vad kunde det vara? Ett ufo som har landat?

Min morbror och moster bor precis jämte oss. De är min husses morbror och moster, vilket beror på att morbror är bror till husses mamma. De har klagat på att de har mullvadar i gräsmattan, vilket de inte vill ha. Därför införskaffade de sig det modernaste som finns, två högteknologiska mullvadsskrämmor.

Annons

En mullvadsskrämma fungerar så att de piper då och då och så skakar den lite. Hampar det sig så att det råkar finnas en mullvad på de närmaste 650 kvadratmetrarna, så drabbas det lilla djuret av fullständig panik. Hals över huvudet flyr mullvaden i raketfart till den närmaste grannen, som inte har någon mullvadsskrämma. Det är jag och min husse det.

Jag har dock inte sett någon mullvad hos oss. Men jag har inte sett någon mullvad hemma hos morbror och moster heller. Jag vet inte ens hur de ser ut. Det är alldeles uppenbart att skrämmorna har effekt.

Fast om sanningen ska fram, så har jag inte sett någon mullvad där tidigare heller. Jag undrar just när de traskar omkring där på grannarnas grönare gräsmatta. På tider då västgötaspetsar sover?

Det utlovas också att skrämmorna ska hålla mygg och rådjur borta. Det stämmer delvis. Några myggor har jag inte sett sedan skrämmorna kom upp för ett par veckor sedan, så det verkar fungera tillfredsställande. Rådjuret jag vallade bort från morbror och mosters gräsmatta för ett par dagar sedan, visste väl inte om att hon skulle skrämmas av de tekniska innovationerna. Det kan ju inte vara så lätt för ett rådjur att veta allt om den senaste tekniken.

Fast det är en sak jag verkligen undrar över; vad ska morbror och moster plantera i de små jordhögarna på gräsmattan, som de gör då och då lite här och var. De gör nya högar varje dag. De måste ju vara svåra att runda dem med gräsklipparen.

Hej så länge

Vaira

Nu vet jag att det är mullvadsskrämmor. Ser du några mullvadar? Nej precis! Du ser bara en Vaira och det är inte så bara. Du ser också en av de många jordhögas som morbror har lagt i gräsmattan.

Nu vet jag att det är mullvadsskrämmor. Ser du några mullvadar? Nej precis! Du ser bara en Vaira och det är inte så bara. Du ser också en av de många jordhögas som morbror har lagt i gräsmattan.

Tror inte du också att det blir svårt att runda de små jordhögarna med gräsklipparen? Jag förstår att inte morbror och moster att de gör dem lite här och var i gräsmattan.

Tror inte du också att det blir svårt att runda de små jordhögarna med gräsklipparen? Jag förstår att inte morbror och moster att de gör dem lite här och var i gräsmattan.

Vad kommer det planteras för något här i den lilla högen? En palm? En julgran? Ett mammutträd? Jag har ingen aning, men mina grannar har förberett marken väl. Nu väntar vi bara på plantan.

Vad kommer det planteras för något här i den lilla högen? En palm? En julgran? Ett mammutträd? Jag har ingen aning, men mina grannar har förberett marken väl. Nu väntar vi bara på plantan.

(40)

Kommentera

 


Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar