Annons

Annons

Att ta en paus och vila ut

Nog för att jag tycker att jag är värd en paus då och då. Jag har slitit med mitt palats och jag har regerat över invånarna i Aurignac. Dessutom är jag ju fruktansvärt sjuk, så det är också väldigt synd om mig. Fast nu är pausen slut.

Min Agnes och jag tar en paus och njuter av doften från rosorna. Vi upptäckte den här lilla parken i fredags. Vi hade inte upptäckt den innan. Det fanns inga urinvånare där, så vi slapp att slåss och kunde bara ta det lugnt på bänken.

Äntligen måndag, tycker kanske en del. För min del blir det slit och släp. Jag ska arbetsleda min husse, utan hjälp av min Agnes. Det blir inte lätt. Han har skafferiarbete, hänga tavlorarbete, tvättarbete, ut och gåarbete och vattna blommorarbete att göra idag. Det är jobbigast för mig, för jag ska arbetsleda honom.

Annons

Fast vi har tagit det lugnt sedan fredags eftermiddag, så han bör vara ganska pigg. Vi var ute och tog lite nattbilder i lördags, annars har vi inte gjort så mycket mer än ätit och promenerat än här och än där.

Med lite tur, kanske skafferiet kan bli helt färdigt idag. En hylla ska snickras, en annan hylla ska flyttas in. Det är allt ungefär.

Imorgon ska min Agnes komma, så då kanske det kan bli lite ordning på saker och ting,

Hej så länge

Vaira

I lördags kväll när vi skulle gå och förlusta oss på torget, så var Sophi där. Typiskt honom att springa och tigga bland borden. Det var ju faktiskt jag som skulle göra det. Nu blev det inget torg av, för Sophi kan bli lite väl pockande, tycker min husse.

De här barnen, som bor på flyktingförläggningen, ville bli fotograferade och det fick de gärna. De klappade mig, men jag ville inte vara med på bilden.

Den här stan ville bli fotograferad och det fick den gärna. Om jag finns i stan, så ser du mig knappast, eftersom det är så mörkt. Fast egentligen finns jag jämte min husse och ser till att han knäpper ordentligt.

Den här rosen ville bli fotograferad och det fick den gärna. Den syntes inte mycket i mörkret, men den doftade desto mer. Det gör nattrosor.

Den här fågelungen ville bli fotograferad och det fick den gärna. Det ser ut som om han hade festat lite väl hårt, för han såg lite ruggig ut så här framåt natten. Så kan det gå ibland.

De här blommorna ville gärna bli fotograferade med mig och det fick de gärna. Det kan vara roligt för dem att ha en bild med det vackraste som finns (=jag).

Jaha, då var spökhuset förbommat igen. Jag undrar om det kommer att stå tomt till nästa år, eller om ägarna kommer och hälsar på sitt hus innan ett år har förflutit. Det ska bli spännande.

(54)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar