Annons

Annons

Aurignac återhämtar sig lite

Om du kom ihåg, så var det antikmarknad helgen för två veckor sedan. Förra helgen var det bilar, motorcyklar och öl. Den här helgen är det alldeles lugnt, men nästa helg drar det igång igen. Då gör nog medeltiden entré igen i Aurignac.

Jodå, det fanns tygaffärer på medeltiden också. Det kan man läsa på skylten, som är uppsatt på tygaffären i Aurignac. Troligtvis var det inte samma affär. Definitivt inte samma ägare på medeltiden som nu.

Jag vet inte precis exakt vad som ska ske, men det har kommit upp skyltar på varenda affär i hela stora stan. Skyltarna berättar om medeltidens motsvarighet till dagens affärer.

Den intressantaste affären, som du förstår, är slaktarens butik här precis jämte mig. Jag tror att hundarna på medeltiden fick större och godare köttben, än de som min snåla husse ger mig då och då. Inte då och då föresten, utan sällan och sällan. På gränsen till aldrig och aldrig, skulle jag vilja säga.

Annons

På programmet kan man i alla fall läsa, att följande aktiviteter ska äga rum:

Diskussionsforum, vilken tur att inte min husse kan deltaga, eftersom han är så usel på franska.

Gastronomi, det betyder god mat. Det är kanske där jag ska lägga hela mitt krut.

Hantverk, här hoppas min husse att julklappsköpen ska lösa sig.

Avkopplande hälsocenter, inte för att jag vet om det är rätt översatt, men avkoppling behövs inte om det finns mat att tigga i närheten. Mina hungriga och bedjande ögon har gjort stor lycka vid tidigare stadsfester.

Växtmarknad, här har min husse tänkt att ytterligare fylla min palatspark med grönt.

Om du undrar vad Saint-Martin är för något, så är denne Martin Frankrikes skyddshelgon och han bodde i ett gåsastall och firas 11 november egentligen, fast Aurignac är före sin tid. På svenska heter han Mårten och då ska man slakta gäss och fördiska svartsoppa.

Hej så länge

Vaira

På den färgglada affischen, kan du läsa vad som kommer att hända i min stad den 21 och 22 oktober. Vill roa sig lite gråare istället, så är det en Blues-kväll den 21 i Notre-Dame de Lorette, som ligger ett par mil bort.

Jag skulle sitta lite avslappnat nedanför skylten, hade min husse tänkt sig. Men eftersom det är slaktarens butik, så tyckte jag att det var viktigare att se om någon hade tappat en köttbit på marken.

Nej, det var väldigt ont om biografer på medeltiden i södra Frankrike. Däremot fanns det teatrar och biografen i Aurignac, kan också vara en teater. Den är ungefär som Folkets Hus i Boxholm.

Bara för att du ska se att det går mot höst här också, så skickar jag med den här bilden. Nätterna kan vara riktigt kalla, bara en 7 grader sådär. På dagarna går det sällan över 25 grader, så här i mitten av oktober, så nog är hösten här alltid.

(52)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar