Annons

Annons

Aurignac-övningar är störande

Är detta rätt och riktigt? En västgötaspets med koppel är en skam för alla invånare på denna jord. Det vore bättre att förbjuda alla bilar i Aurignac, som inte jag sitter i. Då kunde jag inte bli påkörd.

Är detta rätt och riktigt? En västgötaspets med koppel är en skam för alla invånare på denna jord. Det vore bättre att förbjuda alla bilar i Aurignac, som inte jag sitter i. Då kunde jag inte bli påkörd.

Livet bjuder på nya överraskningar. Dens senaste chocken är att min husse har infört något som heter Aurignac-övningar. Inte får jag dra heller. Visst ska ett koppel vara spänt?

Vad är då Aurignac-övningar, undrar du med all rätt. Vad är det som gör Aurignac så unikt, så att det skulle behövas särskilda övningar?

Annons

Enligt min husse, som man absolut inte ska lita på, så är gatorna så smala och mitt trafikvett är så erbarmligt, så det är nödvändigt att jag går kopplad i stan. Vad är detta för ort jag ska flytta till.

Trafiken på min nya gata, Rue Saint-Michel, är väldigt tät. Det kan komma upp till en bil var tionde minut under rusningstrafiken, enligt min husse, som tydligen har suttit med ett tidtagarur och räknat minuterna mellan bilarna.

– Ser du en katt på andra sidan gatan, så rusar du bara över. Det är därför du måste vara kopplad, annars kan en bil komma och köra på dig, upplyste min husse mig i det han kopplade mig innan jag ens hann ut på min väg.

Vad jag får hoppas nu, är att jag kan släpa iväg min kopplade husse till gångstigar, där jag kan återfå min medborgerliga frihet och rättighet att gå okopplad.

Jag kommer att göra uppror, eller som det står i de första raderna i Internationalen:

Upp trälar uti alla städer,

som hussar koppel lagt uppå.

Hej så länge

Vaira

Min Agnes får gå omkring i Aurignac utan koppel minsann, då skulle väl jag kunna göra det också. Eller hur? Dessutom verkar alla bilar vara parkerade.

Min Agnes får gå omkring i Aurignac utan koppel minsann, då skulle väl jag kunna göra det också. Eller hur? Dessutom verkar alla bilar vara parkerade.

Så här ska det se ut när en västgötaspets är ute på promenad. Totalt koppelfri! Det går så bra så, hemma på min egen gata, så varför inte i Aurignac!

Så här ska det se ut när en västgötaspets är ute på promenad. Totalt koppelfri! Det går så bra så, hemma på min egen gata, så varför inte i Aurignac!

(71)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar