Annons

Annons

Både ljust och rena köksnatta

En viss ljusning när det gäller mitt kök, kunde jag notera igår. Ett företag, inte IKEA, levererade mitt nya kylskåp precis när de skulle. Rena natta, svarade dock IKEA för. Som förväntat. Vi börjar bli vana nu att de inte håller vad de lovar.

Se där. Min Agnes och jag har startat det nya kylskåpet, efter att det hade vilat 4 timmar efter transporten. Det skulle det göra, sa han som kom med det. Han packade upp det också och berättade hur vi skulle bära oss åt.

Kylskåpet beställdes för ungefär en vecka sedan. Vi ville ha det på onsdag, för då kunde det passas in under väggskåpen som ska sitta över kylskåpet. Vi köpte inte IKEAs kylskåp, därför de inte skulle passa i köket. Dessutom visade det sig att kyl och frys i Frankrike var ungefär dubbelt så dyra som samma i Sverige. Redan där borde det ha ringt en varningsklocka.

Annons

På onsdag kom kylskåpet, precis som planerat. Direkt efter beställningen skickade de en orderbekräftelse. I tisdags skickade de ett meddelande hur dags de skulle komma. Klockan 12 ringde de och sade att de kommer om 20 minuter, vilket de också gjorde. Fast det fanns ju inga skåp att sätta kylen under. Den är solitär i köket.

Hur gick det med IKEA då? Ja, jag kan säga att det gick som jag trodde. De ringde inte i tisdags som de lovade dyrt och heligt att göra. Alltså en vecka efter den misslyckade leveransen och 72 arbetstimmar efter vi hade fått tag i dem. Vi fick alltså ringa dem. Igen. Den här gången slog telefonkön rekord i snabbhet. Bara 43 gånger fick vi höra den hemska melodisnutten (=43 minuter). Eller som en fransman hade skrivit på någon sajt här i Frankrike ”Det är inte nog med att man får vänta en timme innan någon behagar svara, man plågas av en jävla låt också.”

Vad fick då min Agnes för besked av IKEA?

– Har ingen ringt, så har de inte hittat ert kök! (Underförstått: Begriper du inte det dumhuvud. Sluta störa mig.)

– Nej, vi har ingen aning om när ni kan få det!  (Underförstått: Jag vet inte vad du pratar om. Varför skulle vi leta efter ditt kök?)

– Om vi hittar det, så kanske ni kan få förtur med monteringen, men det kan vi inte lova! (Underförstått: Bäst att halvlova lite, så hon håller käften!)

Nu vet ju vi av erfarenhet, att det inte spelar någon roll vad IKEA lovar. Företaget har blivit så stort, så de anser att gnälliga kunder ska man ignorera. Det kommer alltid nya.

Frågan är om de letar efter mitt kök, eller om de hoppas att det bara ska dyka upp. Det kan inte jag svara på, för det har de inte berättat.

Jag ville ha ett kök från IKEA och de skulle montera det också, eftersom IKEA är rejäla att ha att göra med, trodde jag. Då visste jag inte att de serverar pommes frites till köttbullar, lingonsylt och gräddsås och det inte går att få kokpotatis. Det visar ju att det är ett företag som inte går att lita på.

SAMMANFATTNING

+ Kylskåpet kom precis när det skulle. Det köptes INTE från IKEA. Hade vi gjort det, så hade vi säkert inte haft något. Då hade vi bara betalt det.

IKEA arbetar hårt vidare med att samla minuspoäng, för att vinna priset Europas sämsta företag i kategorin Hur man behandlar sina kunder. Nu börjar det närma sig stöld också.

Hej så länge

Vaira

Hussen som kom med kylskåpet, orkade baxa in det själv i köket. Kylskåpet vägde över 100 kilo. Min husse hade inte orkat med något kylskåp.

Det är tur att min Agnes kan pyssla med annat, när hon får sitta och lyssna på IKEA:s jävlamelodi i 43 minuter.

Det här meddelandet vick vi av kylskåpsleverantören i tisdags. Mellan 12 och 14 skulle de komma. Klockan 12 ringde chauffören och sade att han kommer om 20 minuter – och han kom då. IKEA gjorde inget liknande, fastän de inte ens kom samma vecka de hade lovat. Vi var tvungna att ringa och sitta timmar i telefonkö för att fråga vart de hade tagit vägen.

Den här kartongen, som är en av de 29 levererade, innehåller en skåplucka med glasfönster. Vem går omkring på sådana? Har det varit inbrott i lastbilen? Det kan väl inte vara IKEA män som gör så? Eller …

(65)

1 kommentar

 


Annons

Annons

Laddar