Annons

Annons

Bara 2 av 114 är alldeles klara

Vad gör min husse och min Agnes hela dagarna? Jo, de stryker i en lista. Problemet är bara att man måste göra saker, innan de kan stryka i listan. Listan är gjord av min Agnes och sitter på kylskåpet som ett gnagande dåligt samvete.

En Vaira och ett städat skrivbord. Innan var skrivbordet fullt med grejer. Du hade knappast kunnat se min dator, så fullt var det. Nu kunde jag stryka ”städa skrivbord” från listan

Igår betalade min husse i alla fall det sista till byggfirman. Det innebär att palatset är alldeles bara mitt – men är det färdigt och klart? Nej långt, långt därifrån. Min Agnes och jag satte oss ner och gjorde lista. Vi hade en viss synnerligen begränsad hjälp av min husse. Listan blev lång. Vartefter man blir klar med något, till exempel städa skrivbord, så stryker man det. När allt är struket, så vet man inte vad man ska göra.

Annons

Om man sätter upp en hylla ovanför tv:n till centrumhögtalaren, så kan man stryka det också. Det är precis vad vi har gjort. Nu har vi bara de övriga 112 punkterna kvar, innan vi kan korka upp en god burk med delikatesshundmat och kalasa på.

Återstående punkter är lite enklare. Det kan vara lägga golv i walk in closeten och sätta dit hyllor, bygga ett trädäck och grejer att ha växter i palatsparken, isolera vinden klart, fixa till källaren genom att tömma hundratals gamla tomflaskor och bygga inredning och kanske göra golv. Naturligtvis ska alla golvlister och dörrlister spikas fast och fönstren ska målas.

När så alla saker är strukna, då är mitt palats färdigt. Hoppas det blir klart innan midsommarafton. Jag menar då midsommarafton 2019 förstås.

Hej så länge

Vaira

Det är ingen liten lista som sitter uppsatt på mitt kylskåp. Det värsta är att den fylls på med fler grejer än vad vi hinner göra. Hur ska det gå?

Eftersom skrivbordet är städat, så kunde vi stryka det. Nästa vecka får vi nog skriva dit städa skrivbord igen. Min husse är inte så välstädad av sig. Dörrhandtag började vi med, men det fattades ett, så vi kan inte stryka ån.

Då det numera sitter en hylla ovanför tv:n, så kunde vi stryka Sätt upp hylla ovanför tv. Praktiskt va?

Detta är beviset. Ovanför tv:n ser du en högtalare. Det kan inte sitta där av sig själv, utan den sitter på en hylla. Då får man ljud i mitten, precis som det ska vara. På tv:n kan du se en dokumentär om Pippi Långstrump när hon rider in för att brandskatta Visby, eller bråka med poliser. Jag kom inte ihåg vilket det var. Ljudet är bra i alla fall.

(45)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar