Annons

Annons

Bara den bästa är god nog

Helt plötsligt dök det upp valaffischer och under bilarnas torkarblad och i brevlådorna fylldes det med små broschyrer. Vad det är för val, har jag ingen aning om. Däremot vet jag att fransmännen är förtjänta av den bästa de kan få. Det skulle vara jag det!

Här på torget finns anslagstavlan för valpropagandan. En affisch lyser i mängden. Vem som är bäst, viktigast och syns bäst, framgår klart och tydligt av bilden. Min blygsamhet och ödmjukhet förbjuder mig att tala om vilken affisch det är (=min).

Eftersom jag inte har en susning om vad valet gäller, så har jag haft lite svårt att utforma mitt kampanjmaterial. Så jag satte mig ner och så ställde jag mig frågan till mig själv:

– Vad är det du är bäst på Vaira?

Annons

Så fort jag fått frågan av mig själv, så kom svaret som en blixt från en klar himmel. När man tänker efter lite, så är det ju alldeles självklart. Vad är det då jag är bäst på? Här kommer svaret som kom till mig:

– Vaira,

– Ja Vaira.

– Du är bäst på allt!

– Tack Vaira. Det borde jag begripit själv. Du har så rätt Vaira.

Nu var frågan vad det heter på franska. Jag konsulterade Google Translate, så det kan inte ha blivit fel. Bäst på allt heter Mieux sur tout. Så enkelt var det.

Min slogan är genial, då jag inte vet vad valet handlar om. Är jag bäst på allt, så är det allt oavsett om det är sjukvård eller atombombsprov på någon atoll i Söderhavet. Naturligtvis är jag också bäst på lokalpolitik, strejkande bönder och EU också. Jag är helt enkelt bäst. Ska det vara så svårt att förstå?

Hej så länge

Vaira

Något sådant här ska det bli. Du ska veta att detta är ett första utkast, då det kom lite plötsligt det här med val. Hur har jag då tänkt? Jo, jag sitter på stabila stenar, men vi behov kan man bygga om. Jag tittar mot framtiden och ser att jag är bäst på allt, samtidigt som jag beskyddar traditionerna (=medeltidsstaden Aurignac i bakgrunden). Slå det här, den som kan!

(50)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar