Annons

Annons

Bara min Agnes (och Vaira)

Om du läser rätt på den svenska almanackan just nu, så ser du att min Agnes har namnsdag. Om du läser rätt på den franska almanackan just nu, så ser du att min Agnés har namnsdag. Alltså dubbla namnsdagar på samma dag, även om en av dem är felstavad.

Om man arbetar så hårt som min Agnes och jag gör, så kan det vara skönt om det går att smita till sig en liten kort vilostund ibland. Den här bilden är sedan i maj, då jag bodde i mitt tillfälliga sovrum.

Nu är det tyvärr så för min Agnes, att hon inte kommer till mig idag. Annars hade hon fått trerätters middag OCH tårta till kaffet. Fast om man inte kommer, så får man skylla sig själv.

Det är klart att min Agnes ska hyllas ändå. Min husse och jag kommer att vräka i oss god mat och dricka gott vatten, bara för att fira min Agnes.

Annons

Min Agnes är en verklig rekorderlig flicka. Hon inte bara kan de här för kvinnor så passande sysselsättningarna (ta bort betonggolv, spika lister, flytta möbler, måla väggar), utan hon bejakar även sin städande och diskande sida (ibland).

Min Agnes har (tillsammans med min Sabrina), varit en ovärderlig hjälp vid köp och renovering av mitt palats och vid kontakterna med de franska myndigheterna.

Att det är ett kvalificerat arbete att vara diversearbetare vid husrenoveringar förstår man, eftersom det krävdes fem års studier av djur i diken i Uppsala för att nå ända hit upp på toppen.

Grattis till min Agnes

HURRA, HURRA, HURRA

Din egen

Vaira

Även hårt arbetande flickor, måste avbryta arbetet för att ta en promenad då och då. Det är saker som måste uträttas nämligen. Så här kunde det te sig i maj, när min Agnes (=dagens jubilar) och jag gick en sväng på min djungelstig.

Si hade inte min husse haft min Agnes (dagens jubilar), som på franska kunde berätta för Frank och Fred hur saker och ting skulle vara, så hade det inte sett ut här som det ser ut här idag. Jag hade naturligtvis berättat för min Agnes hur jag ville ha det, innan hon kommenderade grabbarna.

Min Agnes (dagens jubilar) drar sig inte för något. Att röja källaren var inte det roligaste. Då ska du också veta att det var inte bara dammigt, utan det fanns spindlar också. Massor av spindlar och massor med spindelnät. Jag hoppas du ser att källaren är huggen rakt ur berget.

(57)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar