Annons

Annons

Bättre och sämre i palatset

Nu stressas det på så till den vida pass. Det möbleras om, det målas och det planteras. Allt ska bli fint till Amerikabesöket på söndag och till min Agnes och min Sabrinas bröllop i vardande. Men det har begåtts ett ödesdigert misstag.

Bättre än så här kan det inte bli. En stilig soffa med en osedvanligt vacker västgötaspets (=jag Vaira). Ibland satt jag omgiven av min Agnes och min Sabrina. Ibland kunde jag alldeles ensam botanisera bland godsakerna på bordet. Perfekt! Fast nu är allt förstört.

Jag börjar med det största misstaget; paradmatsalen. Innan paradmatsalen förstördes av min husse och min Agnes, så kunde jag sitta i soffan när jag ville. Jag kunde sitta emellan min Agnes och min Sabrina. Var jag ensam i paradmatsalen så kunde jag undersöka om det fanns något ätbart på matbordet. Det var helt enkelt perfekt.

Annons

Fast nu är det förstört. Ett nytt matbord istället för det gamla. Det hade ju kanske inte spelat någon roll. Sideboardet som Agnes farfar har gjort är flyttat till andra hörnet mot var det var placerat innan. Dess plats har nu tagits av soffan, som inte längre har något bord att stå vid. Runt bordet står det istället sex stolar. Hur ska jag kunna sitta emellan min Agnes och min Sabrina nu? Ska jag påpeka att jag är hungrig från en position under det nya bordet? En klar försämring!

Arbetet med palatsparken smyger vidare. I förgår och i går hade jag min lata husse att måla den minst sagt fula dörren till yttervärlden och det gamla dassfönstret. Jag valde färgen Aurignacrött, som påminner om Falu rödfärg i kulören. Det är en ganska vanlig färg på fönsterluckor här i södra Frankrike i storstäder som heter Aurignac. Trots min husses darriga och oprecisa penselföring, så tycker jag att det blev en klar förbättring.

Sedan planterade min Agnes lite blommor igår igen. Några av dem hamnade ute på gatan, så snart har jag det blommigaste huset i Aurignac. Då kan man få ett pris av borgmästaren.

Alltså summan blir förbättringar–försämringar 2–1. Även om förbättringarna vinner i kvantitet, så överväger nog den katastrofala försämringen i paradmatsalen.

Hej så länge

Vaira

Soffan har åkt dit där sideboardet stod förut och sideboardet står mot köket. Runt bordet står det sex stolar som inte går att hoppa upp på. Från min position i soffan når jag varken mina flickor eller godsakerna på bordet. Vilken försämring!

Du ser hur min Agnes högtryckssprutar bort smuts, mossa och alger. (Högtryckssprutan var ingen trevlig bekantskap, vill jag påstå. Den är både högljudd och blöt.) Bakom min Agnes ser du den fula dörren till yttervärlden och bakom olivträdet (min förmögenhet) ser du kanske det gamla dassfönstret.

Jaha, så såg det ut i morse. Jag tycker att både fönstret och dörren har blivit mycket finare, trots att det är min husse som har målat. Fast han fick måla två gånger för att jag skulle godkänna det. Nu ska det bara till lite växter och en grill.

Växtsamlingen mot gatan börjar nu ta sig elefantliga prepositioner. Några fler och högre växter, så kan man inte se huset längre. Ser du ens mig, när jag sticker ut huvudet genom dörren?

(70)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar