Annons

Annons

Besök av Ola från förorten

Hur kan du flytta så långt bort som till Frankrikes huvudstad Aurignac? Du kommer ju aldrig få något besök från någon av Tranås förorter! Fast det är just precis vad jag har haft. Här har det hälsat på folk från både Uppsala och Väderstad.

Ola och jag poserar vid en vacker blomma, som står i ett litet badkar av betong målat i Aurignacgrönt. Jag är lite mer intresserad av att spana in tjejerna, som passerar en av Aurignacs vackraste byggnader i naturbetong. Lägg märke till att Ola hedrar Aurignac, genom att bära en turistväska i Aurignacgrönt.

Julia från Uppsala var den första som kom. Sedan kom Ola från Väderstad.

Ola stannade hos mig i flera dagar, för han insåg att Aurignac är en sådan intressant plats. Aurignac är inte bara Frankrikes nya huvudstad, utan också den mest intressanta platsen i hela Frankrike, för att inte säga Europa.

Annons

Det var trevligt med lite sällskap från mitt gamla land ett par dagar. Vi var ute och gick och vi satt också och språkade på min balkong. Min Agnes och Julia hade varit och köpt ett bra bord, så man kan numera sitta och äta där. Balkongen är också bra att sköta fördisken på.

Nu är Ola hemma i Väderstad igen, men han är alltid välkommen tillbaka. Bara han inte tar sin katt med sig. Fast det är klart, det kan ju vara kul att jaga en katt också.

Hej så länge

Vaira

Ostkalas på min balkong vid det nya bordet. Olas Aurignacgröna väska ligger på solsängen, men lägg särskilt märke till min Aurignacgröna nya säng.

Några av de getsostar som vi köpte på torget nedanför mitt hus. Trots att de var dyra, så fick jag smaka en liten, liten bit av varje. De var goda. Getterna hade gjort ett bra jobb.

Samling på balkongen av folk från förorterna. Längst till vänster ser du skymten av Olas Aurignacgröna turistväska. Till höger om väskan sitter Ola med solglasögon och turisthatt. Han kommer från Tranås förort Väderstad. Min Agnes känner du väl igen. Hon kommer från Aurignacs förort Toulouse. Hon har sina solglasögon uppe på huvudet. Julia får representera invånarna från Tranås förort Uppsala. Hennes solglasögon har tappat färgen, men hon har på sig dem ändå.

Naturligtvis visade jag Ola mitt slott. Ett sådant slott har de minsann inte i Väderstad. Ola var också med på musikfesten, som var på slottsgården förra lördagen. Den väckte minnen hos Ola, för orkestern spelade samma låtar som Ola spelade när han i 10-årsåldern spelade i musikskolans storband i Mjölby. Han påstod dock att hans storband spelade bättre. Ola kan musik, för han har världens bästa musikaffär i Väderstad.

(95)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar