Annons

Annons

Bilar, motorcyklar och öl

Förra helgen var det stor antik- och kuriosamässa här i Aurignac. Den här helgen var det öl, motorcyklar och gamla bilar istället. Om förra helgen var oroande, så var den här desto mer roande.

Det fanns motorcyklar i massor, där nere vid museet och skolans gymnastiksal, om du vet var jag menar. Det var där det var fest i helgen nämligen.

När min Agnes, min Sabrina och min husse begav sig iväg till förra helgens begivenhet, så var jag riktigt orolig att inte min husse skulle komma tillbaka. Kanske någon ville ha honom som en kuriosagrej därhemma. Som tur var, så köpte ingen honom.

Annons

Den här veckan var det inte alls lika farligt, eftersom han varken kan tas som en motorcykel eller gammal bil.

Min husse och jag var och tittade lite på motorcyklar och bilar. Det gällde att ha så stora motorcyklar som möjligt, som kompensation för något annat som var litet hos ägaren. Det var många sådana som hade samlats i Aurignac. Det fanns massa bilar också man kunde titta på. Gamla fina, små och stora och så en hörna för de med extrasmå kroppsdelar. Det var hörnan med amerikanska bilar.

På lördagskvällen var det ölprovning med brasilianskt tema. Det senare innebar att maten, antingen fläskkött eller också gammal höna, var tillagad efter brasilianska recept. Ölen man fick köpa kom från massor av olika, mest lokala, bryggerier.

Jag fick inte följa med på kvällen, men min husse såg minsann en annan hund där. Som tur var fick jag dock fördisk hemtaget i en svart plastpåse till frukost. Brasiliansk mat är god, kan jag meddela.

Fördelen med sådana här begivenheter i Aurignac, är att min Agnes och min Sabrina sover hemma hos mig. Det är inte bara trevligt med sällskap, utan de genererar också fördisk.

Ja, vad det blir för begivenhet nästa helg vet jag inte, men nog händer det massor här i Aurignac. Här bor ju ungefär bara 1300 personer, mig medräknat.

Hej så länge

Vaira

Du ser själv vilka fina skyltar det fanns runt om i Aurignac och även utanför. Den här skylten fanns vid rondellen vid museet, så det var där allt hände, kan man säga. Skuggan, som inte är min husse, fotograferar också mig.

Lite av alla de bilar som stod parkerade på museets parkeringsplats. Som du ser var det olika bilar. En del var röda, medans andra kunde vara grå. Det är så det är. Bakom, uppe på kullen, ser du min stad Aurignac.

Jag hittade en vit bil, som jag tycker skulle vara passande till mig. Min husse, som har disponerat en sådan bil en hel dag, tyckte inte det var så bra idé alldenstund de är väldigt glada i att dricka bensin.

En liten flicka hittade mig och hon ville att hennes pappa skulle ta en bild av henne tillsammans med presidenten i Aurignac. Naturligtvis gick jag med på det.

När flickorna är utanför min kontroll, så kan det bli så här. Det är på ölprovningen på kvällen, när inte jag fick följa med, som bilden togs. De hämtar frisk luft, vilket kan behövas. Tänk dig en luftblandning av gymnastiksal och öl.

Inne i gymnastiksalen var det fint. Brasilianska flaggor och minst 43 olika sorters öl att prova från olika stora bryggerier. Min husse tycker att det är fint, att man kan använda gymnastiksalar till något vettigt. Min Agnes och min Sabrina tog det här med ölprovning på största allvar, har jag hört ryktesvägen.

Att de med stora motorcyklar och små kroppsdelar också har god smak, kan man se på de varor som finns att inköpa i tälten utanför. Här finns väl inte en pryl, som inte skulle vara en prydnad för vilket hem som helst.

Om någon med stor motorcykel och liten kroppsdel hade glömt sin potatisskalare eller brödkniv, så fanns även sådant att köpa. Trevligt när försäljarna tänker på allt.

(0)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar