Annons

Annons

Blankaste båten ligger i sjön

Se där låg Unda redan i sjön, när jag kom. Så kan det gå om man lyfter för tidigt. Dessbättre hade allt gått bra. Min resurshusse måste bara rätta till lite med en båtshake, som han hade till hands. Är inte Unda det blankaste du har sett?

Se där låg Unda redan i sjön, när jag kom. Så kan det gå om man lyfter för tidigt. Dessbättre hade allt gått bra. Min resurshusse måste bara rätta till lite med en båtshake, som han hade till hands. Är inte Unda det blankaste du har sett?

Idag, för en och en halv timme sedan, var den stora stunden då Unda, min resurshusses båt, skulle nedsänkas i vattnet. Jag har förstått på min resurshusse, att han gärna skulle vilja ha hjälp av en expert. Varför då inte anlita den främsta experten av alla experter; västgötaspetsen Vaira (=det är jag det).

Annons

När jag kom till hamnen, så låg Unda redan i vattnet. Jag vill poängtera att det inte var jag som kom försent. Nej, det var resurshusse som hissade i båten för tidigt. Trots att jag inte var med, så hade det mot all förmodan gått bra. Unda låg där blank och fin i vattnet och guppade så förnöjt.

Fast allt var inte helt klart. Min resurshusse fick allt ta hjälp av mig, så han kunde knyta fast snörena mellan båten och bryggan så rekorderligt så Unda inte sliter sig. Han vill nämligen inte att Unda ger sig ut på egna äventyr på Sommens vådliga vågor. Det kan man förstå, nu när hon är så fin.

Jag fick också se till att pumparna startade ordentligt. Båten läckte nämligen som ett såll. Ett tag undrade jag om min resurshusse verkligen hade skruvat i dyvikan (=bottenpluggen). Han påstod att så var fallet. Båten skulle bara svälla ett par dagar, sade han. Han vill väl ha en större båt, kan jag tänka.

Min resurshusse hade dock alldeles rätt i att Unda måste vara Sommens blankaste båt. Sällan har jag sett en så tjusig båt. I hela hamnen var det bara jag som var tjusigare. Att blanka båtar är min resurshusse riktigt duktig på. Min egen husse hade aldrig klarat det.

Dessbättre hade min resurshusse glömt klotången. Det ska han också hedras för.

Hej så länge

Vaira

Jag påminde min resurshusse att det skulle vara lämpligt att sätta på pumparna. De finns i Undas mage. Lägg märke till att man inte får traska runt på båten iklädd träskor. De får stanna kvar på bryggan. Är inte Unda det blankaste du har sett?

Jag påminde min resurshusse att det skulle vara lämpligt att sätta på pumparna. De finns i Undas mage. Lägg märke till att man inte får traska runt på båten iklädd träskor. De får stanna kvar på bryggan. Är inte Unda det blankaste du har sett?

När snöret skulle knytas fast, så kom mina sakkunskaper väl till pass. Visst, min resurshusse är gammal sjöscout, men mig slår han inte på tassarna. Det finns olika grader av experter. Jag Vaira har den högsta graden. Är inte Unda det blankaste du har sett?

När snöret skulle knytas fast, så kom mina sakkunskaper väl till pass. Visst, min resurshusse är gammal sjöscout, men mig slår han inte på tassarna. Det finns olika grader av experter. Jag Vaira har den högsta graden. Är inte Unda det blankaste du har sett?

Nu har stora pumpen kommit igång. Anledningen till att min resurshusse har den, är att han motsätter sig att Unda skulle bli en ubåt. Träbåtar läcker friskt när man nyss har lagt dem i vattnet, enligt min resurshusse. Är inte Unda det blankaste du har sett?

Nu har stora pumpen kommit igång. Anledningen till att min resurshusse har den, är att han motsätter sig att Unda skulle transformeras till en ubåt. Träbåtar läcker friskt när man nyss har lagt dem i vattnet, enligt min resurshusse. Är inte Unda det blankaste du har sett?

Ibland kan det behövas en paus om man har arbetat hårt. Jag och min resurshusse satte oss på en bänk och vilade. Det hade vi gjort oss förtjänta av. Min husse fick stå upp.

Ibland kan det behövas en paus om man har arbetat hårt. Jag och min resurshusse satte oss på en bänk och vilade. Det hade vi gjort oss förtjänta av. Min husse fick stå upp.

Är inte Unda det blankaste du har sett?

Är inte Unda det blankaste du har sett?

(45)

Kommentera

 


Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar