Annons

Annons

Blogginlägget som tog skruv

Att min makt är så stor, det visste jag inte. Gårdagens blogginlägg, där jag klagade över hettan, fick omedelbar effekt. Idag har jag fått riktigt svenskt midsommarväder. Termometern visar på 18 grader och det småregnar lite.

Idag finns det ingen solig sida av gatan. Hela gatan är i skugga. Dessutom blir man blöt om tassarna när man promenerar. Fast det behövdes nog regn, så jag ångrar inte gårdagens skarpa inlägg.

Igår firade min husse och jag midsommarafton på franskt sätt på min balkong. Jag satt och såg svältande ut, under tiden som min husse vräkte i sig olika franska ostar. Somliga ostar fick jag smaka lite, lite av, men vinet behöll han för sig själv. Lika bra det, för jag tycker inte om vin. När min husse var mätt på ostar och vin, så övergick han till att läsa en fransk bok; Ensemble, c’est tout. För att han skulle förstå något, så läste han den svenska översättningen. Tillsammans är man mindre ensam, heter den. Under tiden han läste, så sov jag i min balkongsäng.

Annons

När jag vaknade idag, så kunde jag konstatera att vi nu hade riktigt fint svenskt midsommarväder. (Jag hade ju inte sovit i balkongsängen hela natten, utan jag sov i min säng.) Det är nu 18 grader varmt och småregnar lite. Tydligen hade de som sköter vädret här, läst min blogg och sänkt temperaturen med 20 grader.

Fast nu ett litet råd till väderskötarna: lagom är bäst. Jag vill ha 24 grader och lite sol. Se till att jag får det i morgon!

Hej så länge

Vaira

Trots dagens annorlunda väder, så var det redan två hundar som hade gått min morgonpromenadsrunda. Spännande.

Jag tror att rosen var tacksam över att jag hade fixat lite regn. Blommorna hade börjat se lite ledsna ut i värmen, men idag var de piggare, om än lite blöta.

Nu måste jag koncentrera mig. Jag håller nämligen på att hitta ett lämpligt ställe där jag kan bajsa lite. Det är något man inte får slarva med. Jag uppsöker alltid ett ställe jämte vägen, så att husse kan spara på plastpåsar. Det blir mer miljövänligt så.

Som alltid på morgonpromenaderna, så möter vi några invånare som har köpt morgontidningen. Min husse köpte också La Dépêche en morgon, men han tittade bara på bilderna. Resten fattade han inte, fast han kände sig fransk. Det kan vara bra för han självkänsla.

(86)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar