Annons

Annons

Bråda palatsdagar i Aurignac

Det är inte utan att jag har fullt upp i såväl stort (packa upp saker och grejer i mitt palats), som smått (klimatavtal mellan Sverige och Frankrike). Dessutom åligger det mig att få Libanons president till Frankrike, men det är hemligt, så det nämner jag inte ens.

I lediga hörnan i soffan i arbetsrummet, sitter min Agnes och går igenom all viktig post min husse har fått. Lite reklam, mycket räkningar och ett brev från IKEA.

Jag tänker idag behandla det viktiga, det som händer i Aurignac. Igår hade min Agnes slitit sig från sitt riktiga jobb (att sälja tomter) och åkt till Aurignac för att få fart på sin pappa. Det är samma person som jag försöker få fart på, men då heter han min husse.

Annons

Min husse hade räknat ut, att om han packar upp en flyttkartong per vecka, så skulle han bli klar innan midsommar.

Min Agnes och jag har helt andra planer. Packar min husse upp flyttkartonger 7,3 timmar varje dag, så kan han bli klar om drygt en vecka. För att visa hur det ska gå till, så packade min Agnes upp 11 flyttkartonger, mest med böcker, igår efter det hon hade gått igenom posten, som är på utrikiska (=franska). Min husse hade ett slitigt arbete, med att streta upp med de tunga och tomma kartongerna upp på vinden. Han är ganska gnällig.

Nu har bara min husse resten kvar. I matrummet finns det två kartonger, i mitt arbetsrum bor det fortfarande 14 flyttkartonger. Ungefär lika många bor det sammanlagt på övervåningen.

Sedan ska snickarna isolera vinden färdigt och det ska målas lite i min Agnes och min Sabrinas rum.

Sedan är mitt palats färdigt. Kommer det att ske före jul?

Idag kommer min Agnes och min Sabrina och då ska vi göra annat. Det får du se i morgon.

Hej så länge

Vaira

IKEA hade skickat ett brev till min husse, Madame Bertil Hedbor, men det hade han glömt bort, men min Agnes hittade det minsann. Två matkuponger fanns gömda inuti kuvertet.  Min husse ska se om han kan snika till sig ett julbord. Jag ska återkomma med hela IKEA-cirkusen när den är klar. De på IKEA var i alla fall väldigt ledsna. Det är nog alla som tvingas äta pommes frites till köttbullar.

Aj, aj, aj. Katastrofrummet framför alla andra är mitt arbetsrum. Här breder kartongerna ut sig över nästan hela golvet. Det behövs flera hyllor, säger min husse. Man kan inte packa upp, om man inte har någon stans att ställa det.

Paradkorridoren är inte så farlig som den ser ut. Grejerna till höger är en sopsäck, en tom kartong, ett avfuktningsaggregat. Stolarna ska bara in i matsalen. De står där så man kan skura bättre i min paradmatsal.

Här såg min Agnes till att nästan få det fint igår. Sedan är det också min Agnes och min Sabrinas vardagsrumsdel i deras avdelning i palatset. Öppnar man fönsterluckorna, så ser man mina berg. Stolen jag sitter i, får jag inte sitta i.

De senaste fem tomma flyttkartongerna står i vindstrappan och väntar på en husse. Han får de enklare arbetsuppgifterna, som skulle kunna skötas av en robot.

Till vänster ser du slutförvaringen av tomma flyttkartonger. Till höger har du ett mellanlager som heter ”vi ställer det på vinden så länge, så får vi se sedan”.

(64)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar