Annons

Annons

Brevlådeföretaget i paradiset

Det är bäst jag erkänner, redan innan det har publicerats i alla medier. Ja, jag förekommer i paradisläckan. Jag har en brevlåda i ett paradis, alltså ett brevlådeföretag. Jag satte inte upp brevlådeföretaget för att slippa skatt och allt är dessutom lagligt.

Nej, jag försöker verkligen inte gömma mig, bara för att mitt brevlådeföretag avslöjats. Jag är bara blyg, om du nu undrar varför jag står i mörkret i porten till mitt palats. Jag står för att jag hjälper till att omfördela skatterna. Jag gör det på grund av min godhet.

Det har varit ett himla liv nu över att vi kända personer med stor makt (t ex en västgötaspets som är president i Arignac) och stor förmögenhet (=många tuggben), har flyttat tillgångar från t ex Tranås till brevlådeföretag i skatteparadis t ex Aurignac. Naturligtvis gör vi inte detta för att undkomma skatt. Särskilt inte jag. Syftet med flytten är att omfördela skatten mellan olika länder, så det blir mer rättvist.

Annons

Visst har jag ett brevlådeföretag i mitt paradis. Jag vill påpeka här att det inte var så enkelt att sätta upp, som man kan tro när man läser fake news i vulgärpressen. (Uttrycket fake news kom jag just på. Duktigt! Patent?) Om du bara visste hur min Agnes och jag fick slita och kämpa, för att få upp brevlådeföretaget. Borra i ett stenpalats, är inte så lätt som en del journalister tycks tro.

Nu hoppas jag att du förstår hur svårt vi rika kändisar har det i våra paradis. Att behöva bo i ett palats och dessutom hela tiden förtalas, kan knappast beskrivas som ett paradis. Dessutom är vi övervakade hela tiden. Jag tror att det är spioner, men min urmatte Gunnel tror mer på säkerhetsvakter. Skillnaden kan ju vara hårfin. För att göra Annika glad, så gick jag lite närmare kospionerna idag.

Enda chansen att stå ut så här i mitt paradis, är att koppla bort all empati. Det är vi rika bra på. Jag tänker inte dela med mig av ett enda tuggben, ty hellre äter jag själv, än att se min husse och min övriga familj svälta. Och Charlie kommer inte och tar mina ben heller, så jag får ha dem ifred. Fast å andra sidan, kan jag inte ta hans.

Hej så länge

Vaira

Detta är själva paradisläckan. Du ser paradiset, eller Aurignac som det heter, bakom mig. Att det läcker ser du på att muren är våt. Det ska läcka vatten från himlen hela dan idag.

Jag och mina kosäkerhetsvakter (som min urmatte Gunnel tror), eller kospioner som jag lite mer lutar åt. Vem vet. De vet var jag är i alla fall.

Närmare än så här vill min husse inte gå kospionerna, som i detta fall nog är en tjur. Elstängsel är inte att leka med om det är vått och ett teleobjektiv hade kanske varit på sin plats, för att ta en riktig närbild. Dessutom ser den lömsk ut, tycker jag.

En del granntanter försöker göra min huvudstad till ett ännu mera paradis. Ett bra sätt då är att köpa vinterblommor och sätta ut dem så här. Varför gör ingen det hemma i Sverige?

Hemma vid mitt presidentpalats. Mitt brevlådeföretag, som sitter på väggen, är skymt bakom den mörkgröna bilen, som står bakom min Agnes silverfärgade polisbil. Jag står och väntar på att en bil ska passera. Du ser speglingen av den bilens strålkastare i den vita bilen till vänster. Jag har blivit trafiksäkrare nu, säger min husse.

(64)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar