Annons

Annons

Charlie blir bildad i Aurignac

Om man hälsar på mig i Aurignac, så blir man bildad. Just nu är ju Charlie och hälsar på, så därför bildar jag honom. Jag började med skogsbildning och sedan vandrade vi vidare mot andra bildningar.

Charlie och jag har bildningsövningar ihop med resursmatte. Du ser väl att vi bildar oss i längs med min djungelstig i skogen. Bildningen går ut på att springa för att få godis.

Skogsbildningen har jag ju berättat om redan. Alltså då menar jag min djungelstig med flodövergång och vattendrickning. Den klarade Charlie ganska bra.

Nummer två man måste kunna är morgonpromenad i stad. Det är inte som hemma på Sveagatan för Charlie. Här är trottoarerna breda ibland och smala ibland. Man måste alltid gå på trottoarerna, eftersom bilarna kommer ganska fort här. När vi klarat den bildningen, så var det dags för nummer tre.

Annons

Konstbildning nere vid museet är nummer tre. Jag tog med Charlie till de olika skulpturerna, där han fick lite bildning i lagom portioner. Jag har även förevisat ett par stiliga konstpjäser som finns lite här och där i min stad. Naturligtvis blev Charlie grymt imponerad av hur mycket som finns här. Fast jag påpekade att Aurignac är en riktigt stor stad. Här bor ju 1.300 personer ungefär, men bara en västgötaspets.

Ingen bildningstur utan att ha en rejäl genomgång av brott och straff. Om man inte lyder presidenten (=jag, Vaira), så hamnar man minsann i finkan. Den ligger uppe vid slottet. Charlie rös, när han såg fängelsehålan. Efter den förevisningen var han inte längre from som en pudel, utan mer from som ett lamm. En nyttig bildning för en bångstyrig pudel!

Jag avslutade min bildningstur med att presentera mina närmaste vänner. Det var minsann ett hoppande och skuttande, så det stod härliga till. Det brukar det vara när vi möts.

Det är ungefär så dagarna förflyter här. Igår kom dessutom IKEA med paket på utsatt tid. Till yttermera visso skickade de en länk, så man kunde följa leveransbilens transponder. Då visste man precis var den fanns. Alla paketen var med och de ser hela ut. I morgon kommer montören!

Hej så länge

Vaira

Det här är taget i dag på morgonen, när vi kommer hem från morgonpromenaden längs med plommonstigen. Det är min resurshusse som håller i Charlie och det är jag som håller i min husse. Plommonstigen och koppelhållning är väldigt viktig bildning.

Konst hör till bildning. Vid museet kan man bilda sig med flera konstverk. Vad viskar jag till Charlie? Hade jag velat att du skulle få veta det, så hade jag väl inte viskat.

Där, innanför gallerporten, ligger fängelsehålan i Aurignac. Charlie var överrens med mig, att dit ska man nog undvika att komma. Då är sängen hemma att föredra. Det var den bildningen jag ville förmedla.

Naturligtvis måste Charlie få träffa mina lekkamrater i Aurignac. Du ser också tydligt vem som är den skarpaste hunden i Aurignac. Det är ju jag. Alla andra är suddiga. Vem som är den smartaste hunden här, är en väldigt viktig bildning att ta med sig ut i livet.

(91)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar