Annons

Annons

Charlie svälter i torrkatastrofen

Vilken tur att jag hann utvandra innan Sverige drabbades av katastrofen. Enligt rapporter jag fått, så är det hundratals grader varmt och det har inte regnat på sju svåra år, eller så. Detta har drabbat både Charlie och Bettan svårt.

Detta är allt som stackars Charlie har och äta i torkan. Min resursmattes gamla röda stövlar. De behövs inte längre nu, eftersom det är öken i Sverige.

Bettan, som bor hos min urmatte och som var och hälsade på mig, som du kanske kommer ihåg. Hon drabbades av värmeslag och fick kylas ner i duschen. Fast hon är bra nu, enligt vad urmatte har berättat. Fast tänka att behöva duscha flera gånger på raken!

Annons

Värre är det för min vän Charlie (som jag för övrigt bara är vän med). Torkan och värmen har gjort att det inte finns någon mat kvar till honom. Han får leva på röda stövlar och leksaksbollar.

Min resursmatte odlar däremot grönsaker så det står härliga till. Jordgubbarna börjar bli klara och tomaterna är nog inte långt borta. Det finns massor annat, som jag ska visa en annan dag. Om jag hade varit i Charlies ställe, så hade jag nog norpat en och annan jordgubbe.

Min resurshusse sitter i skuggan och leker med sin telefon. Hans uppgift är egentligen att vara driftingenjör på gräsklipparroboten Lill-Stig som brukar kila fram och tillbaka på den frodiga gräsmattan. Nu är inte gräsmattan frodig och det finns inget gräs att klippa, så resurshusse kan sitta där med sin telefon.

Om mig är det synd, som du vet. Jag är ju obotligt sjuk. Idag är det extra synd om mig. Jag ska till veterinären. Hon kommer att ta blodprov och använder då kanyler med minst en cm i diameter. Så kommer hon tappa mig på ungefär 2 – 9 liter blod. Cirka. Kanske. Vi ska se hur medicinen jag inte får har tagit. I vilket fall som helst, så är det väldigt synd om mig.

Hej så länge

Vaira

Genom att smygvattna, så har min resursmatte lyckas med konststycket att få några jordgubbar. Jag kan åtaga mig att äta upp dem. Jag tycker om jordgubbar.

Även tomater är det på gång. Även där har resursmatte smygvattnat, annars hade de bara varit gula. Tomater är också goda.

Här sitter min resurshusse, tillika driftsingenjör på robotgräsklipparen Lill-Stig. På grund av synnerligen dålig grästillväxt, så får min resurshusse ägna dagarna åt att vänta på regn och lek med telefonen.

Den här gräsmattan kan undvara klippning, som du lätt kan se. Ett och annat stånd med fina gröna maskrosor, kan man ju roa sig med att klippa. Fast då kan man lika gärna ha en sax. I Aurignac är det frodigt och grönt, för här regnar det jämt. Nu till exempel.

En grön boll är inte heller mycket att ha till middag för stackars Charlie. Kom han hit, så kunde han få både god mat och ett par snuttar naturmedicin.

(48)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar