Annons

Annons

Charlie visar framtassarna

Övningen ”Sitta stilla jämte Vaira med hjälp av muta” gick utmärkt. Jag tog hjälp av min resursmatte för att genomföra detta utbildningsmoment.

Övningen ”Sitta stilla jämte Vaira med hjälp av muta” gick utmärkt. Jag tog hjälp av min resursmatte för att genomföra detta utbildningsmoment.

Det var åter en skoldag för Charlie igår hemma hos mig. Som vanligt hade han den bästa tänkbara läraren (=jag, Vaira). Det är roligt att se att mina ansträngningar bär frukt på min adept.

Som vanligt började vi med en liten promenad. Första biten, den på vägen, gick de som behövde det kopplade. Vi som gick var jag, Charlie, min husse och min resursmatte. Det var Charlie som var kopplad. Det gick så där, skulle jag vilja påstå.

Annons

Väl på den gamla vägen, där det aldrig finns några bilar, släpptes Charlie. Dagens övning var att ta det lugnt och stilla. I början var inte Charlie lugn och stilla, men det gick bättre och bättre.

Med hjälp av resursmatte och lite lockande hundgodis, så fick jag Charlie att sitta jämte mig utan att busa. Det var bra av Charlie.

Jag kunde senare övergå till den svårare övningen att stå stilla jämte mig, utan att någon lockade med godis. Efter några misslyckade försök, så gick också det mycket bra.

När vi ändå var ute och gick på min hemliga stig, så passade jag på att visa min hemliga källa. Där kan man läska sig med vatten under en ansträngande skogspromenad. Bra att veta. På sommaren kan man dessutom få kosttillskott i form av proteinrika mygglarver.

När vi kom hem, så ville Charlie visa mig sin nya bilbur. Först blev jag lite avundsjuk, för hans bur var större än min. Min bör ju vara större, för det är jag som är president. Sedan blev jag inbjuden att provsitta Carlies nya bur och då kom jag på att Charlie hade skaffat så stor bur bara för att jag också skulle få plats. Vi kan sitta där båda två samtidigt!

För övrigt vill jag tillägga att Charlie och jag bara är vänner, om nu någon trodde något annat.

Hej så länge

Vaira

”Gå i koppel med Vaira på avstånd”, är väl kanske inte Charlies starkaste gren. Här krävs det övning, övning och övning. Med tiden ska det nog också gå bra.

”Gå i koppel med Vaira på avstånd”, är väl kanske inte Charlies starkaste gren. Här krävs det övning, övning och övning. Med tiden ska det nog också gå bra.

Uppföra sig lugnt och städat är en svår konst, som Charlie inte riktigt behärskar. Så fort han släpptes lös från sitt koppel, så var det full attack. En liten morrning från mig fick dock Charlie att lugna ner sig.

Uppföra sig lugnt och städat är en svår konst, som Charlie inte riktigt behärskar. Så fort han släpptes lös från sitt koppel, så var det full attack. En liten morrning från mig fick dock Charlie att lugna ner sig.

Se det här gick riktigt bra. Den svåra övningen ”Stå stilla jämte en vacker västgötaspets” lyckades till slut. Fast så är jag också en duktig lärare.

Se det här gick riktigt bra. Den svåra övningen ”Att vara en pudel och stå stilla jämte en vacker västgötaspets” lyckades till slut. Fast så är jag också en duktig lärare.

När man är ute i skogen och springer, så händer det lätt att man blir törstig. Jag visade Charlie min hemliga källa vid min hemliga stig. Så här års innehåller den dock inga proteinrika mygglarver.

När man är ute i skogen och springer, så händer det lätt att man blir törstig. Jag visade Charlie min hemliga källa vid min hemliga stig. Så här års innehåller den dock inga proteinrika mygglarver.

Jag och Charlie i hans fina nya bur. Vi får plats båda två. Det ska bli roligt att ut och resa med Charlie i den buren. Kanske kan vi åka på en gemensam resa till Boxholm, bara för att ta ett exempel på ett bra semestermål.

Jag och Charlie i hans fina nya bur. Vi får plats båda två. Det ska bli roligt att ut och resa med Charlie i den buren. Kanske kan vi åka på en gemensam resa till Boxholm, bara för att ta ett exempel på ett bra semestermål.

(45)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar