Annons

Annons

Dagen som var en riktig bluff

Visst går solen upp, men inte klockan 6 som min lögnaktiga husse hävdade. Denna bild togs 06.19.55 för att vara exakt

Visst går solen upp, men inte klockan 6 som min lögnaktiga husse hävdade. Denna bild togs 06.19.55 för att vara exakt. För att vara helt exakt, så togs denna bild idag.

Igår försökte min husse ljuga för mig igen. Han sa att det var vårdagjämtdagen. Jag förstod att det jämt skulle vara vår hela dagen. Det var det. Men att solen skulle gå upp och ner samtidigt, det påståendet var bara en stor bluff.

Annons

Visst gick solen upp, men inte alls klockan sex. Snarare lite efter. Men den gick absolut inte ner samtidigt. Tvärtom. Alltefter att dagen gick vidare, så åkte solen högre och högre upp på min himmel. Den började inte gå ner förrän efter klockan tolv.

– Nej du förstår Vaira, förklarade husse, solen går upp klockan 6 och ner klockan 6. Klockorna står på samma. Dagen är lika lång som natten.

Det stämmer inte heller. Skulle jag se solen i min trädgård, så fick jag sitta på ett bord. Då var klockan bara 5 minuter före middagsdags. Alltså 5 minuter före fem.

Jag gick till vetenskapen, som finns på min dator, för att titta efter. Där gick solen upp 05.56 och ner 18.17. Det är ju inget som stämmer.

Nu kan jag slå fast att vetenskapen i datorn inte stämmer. Solen går inte upp och ner samtidigt. Dagen är inte lika lång som natten.

Däremot måste jag erkänna att det var vår jämt hela dagen.

Hej så länge

Vaira

Mitt bevis för att vetenskapen har helt fel. Min forskning visade att det inte fanns någon sol hemma hos mig vare sig 05.56 eller 18.17. Man ska aldrig tro på andra forskare. Lita bara på Vaira.

Mitt bevis för att vetenskapen har helt fel. Min forskning visade att det inte fanns någon sol hemma hos mig vare sig 05.56 eller 18.17. Man ska aldrig tro på andra forskare. Lita bara på Vaira.Bilden är en skärmdump från prognosen.se

Nu har klockan rasat iväg till 16.55.56, men inte skiner solen på de stackars snödropparna vid Agnes hus.

Nu har klockan rasat iväg till 16.55.56, men inte skiner solen på de stackars snödropparna vid Agnes hus.

Skulle jag få lite eftermiddagssol på mig 16.54.09, så var jag tvungen att sitta på ett bord. Jag vill inte precis påstå att trädgården badade i solsken. Men hur var det i min skog?

Skulle jag få lite eftermiddagssol på mig 16.54.09, så var jag tvungen att sitta på ett bord. Jag vill inte precis påstå att trädgården badade i solsken. Men hur var det i min skog?

Nu har min forskning promenerat vidare ut i skogen. Klockan har hunnit till 17.06.24 och solen finns knappast. Det visar också hur jag offrar mig för forskningen. Min middag skulle ha serverats för 6 minuter och 24 sekunder sedan och jag var fortfarande långt hemifrån. Svält och strapatser är en forskares lott.

Nu har min forskning promenerat vidare ut i skogen. Klockan har hunnit till 17.06.24 och solen finns knappast. Det visar också hur jag offrar mig för forskningen. Min middag skulle ha serverats för 6 minuter och 24 sekunder sedan och jag var fortfarande långt hemifrån. Svält och strapatser är en forskares lott.

LÄS OCKSÅ

(49)

1 kommentar

Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar