Annons

Annons

Dagens nya IKEA-skandal

Då har det hänt igen. En ny skandal. Denna gång bara indirekt av IKEA. Det är dock företaget IKEA, som har anlitat företaget som skulle hava levererat mitt kök. Det är transportföretaget som är skandalen. Igen. Och igen.

Precis här var min husse och jag, när vi såg en ung man springa till lastbilen, som stod parkerad bakom den röda bilen. Lastbilen drog iväg direkt och krockade nästan med en bil som kom på vägen. Tydligen hann de inte titta i backspegeln.

Idag skulle jag då äntligen få resterande delar till mitt kök förpackade i 139 paket. Alltså de paket de inte brydde sig om att ta med förra gången och sedan inte hittade förrän IKEA tog till brösttoner.

Annons

Frakten av mitt kök, som jag inte har, kostade 269,24 euro (= 2 561 sek) från Toulouse de 70 kilometrarna till Aurignac.

Som jag berättat tidigare, så svarar IKEA:s transportföretag inte i telefon trots 16 försök, de skickar inte heller ett SMS som IKEA lovat att de ska göra. De är fullkomligt oanträffbara.

Jag behövde en liten promenad vid klockan 12. Vi västgötaspetsar behöver det. När jag kom hem sprang det in en man i en liten lastbil utanför mitt hus och åkte iväg så snabbt, så han höll på att krocka. Min husses teori är att de såg oss och begrep vilka vi var, så de smet iväg i racerfart istället för att vänta. Vem vill arbeta en ledig lördag?

Min husse ringde till min Agnes, som såg att hon hade ett missat samtal. Det numret ringde min Sabrina.

Det var chauffören, eller han som åkte med, som svarade. Jo, de hade varit här. Jo, de hade ringt på. Nej, ingen öppnade. Ja, vi åkte.

Nu kommer det fina, som alltså inträffade högst fem minuter efter att de hade åkt:

– Nej, vi tänker inte åka tillbaka.

– Vi skickar adressen till vårt lager, så får ni åka och hämta varorna själva.

Jag kan inte kräva något, men nog vore det lämpligt att IKEA börjar leta efter ett annat företag som kan köra ut deras gods. Detta företags meriter när det gäller transporten till mig:

1) Bryr sig inte om att komma den dag de ska. Meddelar inte detta. Ska komma en vecka senare, får vi reda på efter timmar i IKEA:s telefonkö.

2) Kommer en vecka senare, men ungefär en och en halv timme för sent. Har med sig 29 paket, men hade glömt resterande 139. Vet inte var de finns.

3) Ska komma på lördag (idag) med resten. Skulle ha skickat sms igår, hur dags de har för avsikt att komma. Struntar i det. När ingen öppnar, så åker de. Både jag och min husse ser bilen åka.

4) När min Sabrina får kontakt med bilen, cirka fem minuter efter att de åkt härifrån, så vägrar de att vända. Min Sabrina tyckte att det kunde vara bättre att de skickade adressen till sitt lager, så vi kunde hämta själva. Då kanske vi har det när montörerna kanske eventuellt kommer den 11 september. Min husse tyckte inte det var en bra idé. Nu blev min husse arg istället och gav min Agnes uppdrag att skriva till Marion att nu jävlar…

5) Naturligtvis är IKEA ansvarig för sina transportörer och det är ju till IKEA vi har betalt för arbetet.

Kontentan är att det inte blev något kök idag heller och IKEA har nog fortfarande ingen kokpotatis till köttbullarna på varuhuset i Toulouse, där de fortsätter att sälja kök till intet ont anande kunder.

Hej så länge

Vaira

OBS Version 1 var fel. Det var min Sabrina som blev så arg att hon tyckte att det var bättre att vi hämtade grejerna själva. Det var alltså inte transportföretagets anställda, de lata gossarna som arbetsvägrade, som kom med et förslaget. Rätt ska vara rätt.

(0)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar