Annons

Annons

Därför är flickorna så glada

Två glada och nöjda flickor. En Annija och en min Agnes. Varför tror du att de är så glada?

Två glada och nöjda flickor. En Annija och en min Agnes. Varför tror du att de är så glada?

Igår träffade min husse och min Agnes Annija. Det är hon som är från Lettland och kan uttala mitt namn. Men varför är flickorna så uppspelta?

Senast jag var i Toulouse, så var jag på en rugbyturnering, där min Agnes spelade. Igår var det dags för rugby igen, men då spelade inte min Agnes. Hon spelar i Uppsala ett tag till och de har inga matcher i Toulouse. Annija spelade inte heller, men det är nog bara för att hon är lite lat. Kanske. Eller för duktig.

Annons

Men varför denna glädje? Jo, jag har fått rapporterat att Annijas och min Agnes lag vann med 5–3. Det var väl duktigt. Detta trots att mina vänner inte spelade. Då hade siffrorna blivit helt annorlunda.

Om du inte vet om det, så är rugby en riktig tjejsport. Det gäller att ta bollen från motståndarna och springa. Har motståndarna bollen, så ska man dra omkull dem.

Det verkar som om planen var väldigt lerig, vilket är bra om man vill visa omgivningen att man minsann inte är rädd för lite smuts.

Själv föredrar jag nog att vara aktiv här hemma hos Charlie och min resursfamilj. I går till exempel satt min husse och jag och tog aktivt intryck av vad som serverades på tv.

I dag händer för övrigt något stort, som du får veta i morgon.

Hej så länge

Vaira

Skoputsen hos de deltagande i min Agnes lag, kan det finnas någon pedant som kan anmärka på. Fast det kan förstås bero på en extra lerig plan.

Skoputsen hos de deltagande i min Agnes lag, kan det finnas någon pedant som kan anmärka på. Fast det kan förstås bero på en extra lerig plan.

Det gäller att hålla i bollen om man väl har fått den, annars kan det gå som för flickorna där bara benen sticker fram. Man kan bli omkulldragen, fastän det är smutsigt på gräset. Det visar de ingen hänsyn till.

Det gäller att hålla i bollen om man väl har fått den, annars kan det gå som för flickorna där bara benen sticker fram. Man kan bli omkulldragen, fastän det är smutsigt på gräset. Det visar de ingen hänsyn till.

En rugbymatch spelas i stor utsträckning liggandes. Det stärker modet för utövarna. En mycket lämplig sport för dagens unga kvinnor, som ger mer motion än brodera stramaljtavlor sittandes framför brasan.

En rugbymatch spelas i stor utsträckning liggandes. Det stärker modet för utövarna. En mycket lämplig sport för dagens unga kvinnor, som ger mer motion än brodera stramaljtavlor sittandes framför brasan.

När min Agnes och Annija var aktiva med att titta på rugby, var jag och min resurshusse aktiva med att titta på tv. Jag föredrar det senare, särskilt när jag ligger i resurshusses knä.

När min Agnes och Annija var aktiva med att titta på rugby, var jag och min resurshusse aktiva med att titta på tv. Jag föredrar det senare, särskilt när jag ligger i resurshusses knä. (Bild: Resursmatte)

(42)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar