Annons

Annons

Därför övergav min husse mig

Många bittra tårar fällde jag igår när min husse kom hem, så snart han såg mig. Det resulterade i att jag följde med när vi hämtade min bil, som sköter kollektivtrafiken här.

Hur kan en elak husse (=min husse) bara överge en västgötaspets? Särskilt när denna västgötaspets är både väldigt trevlig och fantastiskt vacker (=det är ju jag). Jag kan idag avslöja husses krystade (=påhittade) förklaring, till det uppenbara djurplågeriet.

Annons

Som du kunde läsa igår, så var jag väldigt upprörd över att min husse hade lämnat mig vind för våg och utan mat i massor med väldigt lång tid. När jag tänker efter så rörde det sig nog inte bara om timmar, utan flera dagar eller veckor. Jag var inte bara ensam, jag svalt också.

Naturligtvis var jag lätt förtörnad (=väldigt arg), när min husse så småningom dök upp. Jag krävde en förklaring.

– Jo, du förstår Vaira, jag har lämnad in bilen, började den skyldige.

– Den ska få en krok, så vi kan flytta mer grejer till Aurignac. Jag tyckte bara det var onödigt att du följde med.

Det stämde delvis. Bil hade vi ingen, men hur ska vi flytta grejer, mat och matskålar till exempel, med en krok? Krokar har man när man fiskar mört. Och varför skulle det vara onödigt att jag följde med?

– Då kan vi sätta på ett släp på kroken, så kan vi ta med oss mycket, mycket mer, envisades min husse.

När bilen hämtades, en förmiddagssömn senare, så var det allt jag som följde med. Jag ville ju inte riskera att bli lämnad ensam flera dagar igen.

Nu sitter det en krok på bilen, men vi har ingen vagn eller kärra att sätta dit. Jag vet inte hur det kommer att bli, men jag har photoshoppat lite hur jag föreställer mig att det kommer att se ut när vi åker iväg till en första resa till mitt hus i Aurignac, där det för övrigt bara är +18C idag. Fast det ska bli varmare imorgon. Om bara några veckor så ska jag inspektera staden och mitt hus.

Hej så länge

Vaira

Ja, den verkar vara rätt monterad i alla fall. Det kan jag våga påstå, efter att ha kontrollerat montaget av kroken ordentligt.

Ungefär så här tror jag att mitt ekipage kommer att te sig, när vi styr kosan till Aurignac om några veckor. Man måste ta i rejält, om jag ska få plats med min mat, mina skåla och mina tuggben. Jag är lite nyfiken på om huset är så stiligt som min husse och min Agnes påstår. Vi får väl se.

(54)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar