Annons

Annons

Därför syns jag knappast

Ser du mig? Det är inte lätt. Jag sitter i min bur i bilen, men det är massa saker som skymmer mig. Så kan det bli, när man flyttar en Agnes.

Nu ska du få veta varför jag hade så bråttom igår. Jag skulle ju åka till Uppsala, för att hämta hem min Agnes. Nu är det färdigt med djur i diken i den staden för min Agnes del. Men än så ger hon sig inte. Hon ska plugga vidare i Toulouse. Igen.

Annons

Min Agnes uppsats om internationella djur i diken är klar och inlämnad. Nu kan hon helt och hållet ägna sig åt sitt favoritdjur. Det är Vaira i sängen eller Vaira i soffan, beroende på var man befinner sig.

Igår så körde min husse och jag först till Uppsala. (Fast vi stannade och rastade på vägen.) Anledningen var att jag skulle ta mig en promenad i parken, precis där min Agnes bor. Det var där jag träffade en trevlig vit västgötaspets, förra gången jag var där.

När vi ända var i Uppsala, så fyllde vi bilen med alla Agnes grejer. Hon hade många grejer. Jag var fullkomligt omringad av grejer. Det var väskor, kassar, kuddar, ett nattduksbord, ett gammalt tidningsställ och en sönderplockad säng. Det var den sängen jag plockade ihop förra gången jag var där, tydligen helt i onödan.

Sedan åkte vi hem. Sent i går kväll kom vi hem, så sent så min middag blev försenad.

Så var det full fart på morgonen idag igen. Alla min Agnes grejer flyttades från min bil till mitt garage. Där finns de nu. Det innebär att min bil måste sova utomhus. Nu har min Agnes grejer och lådor i mitt garage, min bastu, min gäststuga och min Agnes rum.

Fast det gör ju inget, för min Agnes är ju där hon hör hemma. Hos mig.

Hej så länge

Vaira

Min Agnes och jag är på väg att promenera i parken, där jag mötte en vit västgötaspets. Jag hittade honom inte, men det var väldigt vad många hundar det hade gått där. Min Agnes bodde vid ringen på huset och min bil står vid pilen. Det var många trappor att springa i.

Inte konstigt att min Agnes ser så nöjd ut. Nu är hon klar med djur i diken i Uppsala. Nu ska någon bara rätta uppsatsen, som hon skrev på franska. Det gjorde hon bara för att ingen ska förstå den. Husses skugga fick vara med också. Jag sitter redan i bilen.

Det var en mycket trevlig frukost idag. Det är det alltid när min Agnes är hemma. Ser jag bara tillräckligt hungrig ut, så får jag alltid smaka lite. Det är så en västgötaspets ska behandlas. Jag kan alltid se hungrig ut.

Avlastningen av bilen har börjat. Min Agnes startade med sin cykel, som du ser. Annars kan man ju inte öppna bakluckan. Jag håller vakt, så att ingen kommer från vägen och attackerar min Agnes. Nu står allt i mitt garage.

(41)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar