Annons

Annons

De flaggar för sin president

Jodå. Det fladdrar franska flaggor på alla officiella byggnader i min stad. På stadshuset hade till och med det stora Europeiska bolaget EU, hissat sin flagga för att ära mig. Min stad ansåg också att det var lämpligt att köra julgranen till torget idag. Man gör mycket för att hedra sin president.

Högstadiet i Aurignac flaggar minsann för mig. Jag brukar prata med många av ungdomarna som går där, när jag möter dem på under mina promenader. Särskilt flickorna vill gärna klappa mig och prata lite. Det får de så gärna. Många av flickorna vet vad jag heter.

Vad har då hänt sedan sist? Jag har fått lite presenter, men mer om det i morgon. Det där stora benet från oxsvansen, tillföll också mig. Det var ju faktiskt väntat.

För att riktigt smöra för mig på min högtidsdag, så fick jag åka i baksätet när vi åkte till affären. Anledningen var att det var fullt med grejer (=både det ena och det andra) i kofferten och där fanns inte ens min bur. Fast vi åkte bara till affären som ligger två kilometer bort och det är antingen 50 eller 70 hela vägen. Utsikten är ganska bra från det sätet.

Annons

Sedan träffade jag ett par kompisar till ute på stan som gratulerade mig på min stora dag.

Jag vill också passa på att gratulera mina syskon Chaim, Nestor och Teddy. Vi föddes allihop hemma hus min urmatte Gunne på Duritzans kennel i Dångebo. Vi fyller alla år på samma dag och lika många år också. Det är lite konstigt, men så är det. Tillsammans är vi 28 år, vilket måste anses vara en aktningsvärd ålder för hundar.

Nu har jag varit ute på en halvlång kvällspromenad på ett par kilometrar och snart är det dags att göra kväller, som vi säger här i södra delarna av Frankrike. Det är tröttsamt att fylla år.

Hej så länge

Vaira

På stadshuset hade inte bara den franska presidenten varit och hissat flaggan, även vd:n för EU hade varit där och hissat bolagets flagga. Det blir lätt så när prominenta (=mycket viktiga) personer fyller jämna sju år.

Idag på min födelsedag kom julgranen till Aurignac. Jag undrar var de hämtar den, för det finns inte så mycket garnskog utanför knuten här.

Här satt jag när vi åkte och handlade idag. Du får inte visa bilden för Gunnel, min urmatte, för hon kan bli lite upprörd då. Fast man har bra utsikt om man sitter där.

En puss på kinden enligt fransk sed, fick jag när jag mötte en kompis under en av mina promenader idag. Jag har mött honom många gånger innan.

Jag har just fått en kindpuss av denne gentleman, men hade bråttom iväg. Han hade väl andra ärenden han måste uträtta.

Hemma vid mitt palats efter kvällspromenaden. Nu ska det bli skönt att bara ta igen sig, innan det börjar en ny dag i morgon.

(46)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar