Annons

Annons

Den allra första vårdagen

Ursäkta att det blev lite sent idag. Men det blir lätt så, när det är den allra första vårdagen. Man vill bara gå ut och njuta i det vackra vårvädret, eller ska jag säga försommarvädret.

Så var det första vårbadet avklarat för min del. Visserligen blötte jag bara tassarna, men enligt de regler som finns här, så räknas det faktiskt som ett helbad. Det vet jag, för det är jag som har gjort reglerna.

Igår var det svinkallt här. Bara någon enstaka grad över 20-strecket, eller 68-strecket som de säger i USA. Det var ju inte därför jag flyttade till Frankrike, för att frysa.

Idag däremot har våren kommit. Alla termometrar i skuggan, visar att det är 25 grader. Nu får vi hoppas att det blir varmare i morgon.

Annons

Min husse och jag tog oss en vårpromenad längst med djungelstigen. Vårfåglarna sjöng och vårfjärilarna fladdrade omkring. Vårflugorna var envisare än vanligt.

Redan har den lilla dvärgprästkragen kommit. Den står längst med min stig och blommar så vackert. Det första vårdoppet i min är redan avklarat. Visserligen bara tassarna, men det räknas.

Hästarna har redan släppts ut på vårbete, så nog är det riktig vår alltid.

Imorgon räknar jag med att det ska ha hunnit bli sommar. Det är nog dags för min husse att plocka fram sina shorts, som han lade undan förra veckan.

Hej så länge

Vaira

Ett vårtecken, säkert som något annat, är när den vita skärprickiga rosen blommar. Under min promenad, så såg jag faktiskt flera blommande praktexemplar.

Något som alla vi vårspanare håller utkik efter, er den första orangeprickiga vårbladfjärilen. Jag kan meddela att jag inte bara kunde pricka av en, utan flera stycken.

Vårflugorna var redan på plats och envisare än någonsin. De envisades med att surra runt mitt huvud. Den här hade varit så envis, så han hade blivit trött och satt sig att vila på ett nyutslaget blad, ett så kallat taggkantsblad.

Alert och vaken måste man vara när man ska leta vårtecken. Annars lär man inte hitta några. Såsom varande västgötaspets, så är jag alert och vaken av födsel och ohejdad vana.

Den höga temperaturen fick vårhästarna att uppsöka skuggan. Eller det är väl inte så att de ställde sig där, bara för de skulle jäklas med fotografen? De kanske inte vill synas.

(74)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar