Annons

Annons

Den blomstertid nu kommer

Visst finns det blommor nu. De här gula blommorna, som för övrigt heter gula blommor, kunde jag visa upp för min husse under min morgonpromenad. Där fick han allt!

Visst finns det blommor nu. De här gula blommorna, som för övrigt heter gula blommor, kunde jag visa upp för min husse under min morgonpromenad. Där fick han allt!

Mörkt, regn, blåst och trist. Min husse bara klagar.

– Ska vi inte gå ut och titta på lite blommor, föreslog jag.

– Det finns inga blommor nu, svarade min husse buttert. Som vanligt hade han fel.

Bara man tittar sig omkring lite, när man tar sin morgonpromenad, så nog hittar man blommor.

Annons

Idag på min promenad hittade jag flera sorters blommor. Det var vita blommor, gula blommor och även lilaskära blommor fanns det.

Jag visade min husse alla blommor. Först blev han sur, för han hade haft fel. Sedan blev han lite glad, för det fanns ju faktiskt blommor.

Dessutom påpekade jag med skärpa, att finns det inga blommor ute, så har ju vi blommor inne. Trots att min husse är fullständigt talanglös när det gäller skötsel av blommor, så har jag för tillfället ett par krukväxter som kan ståta med inte alltför fula blommor. Såhär i höstmörkret lyser de upp.

Naturligtvis finns det många fler blommor på sommaren, men man får försöka hitta det lilla att glädja sig åt.

En sak som är roligt är när jag ska få middag. Idag ska jag nämligen få det sista av steken jag fick av min granne Lasse. Hoppas min husse har köpt en ny stek till mig imorgon. Stek är nämligen bättre än hundmat.

Hej så länge

Vaira

Ser du dem? De lilaskära blommorna. De växer ner vid min strand. De flesta av samma sorts blommor är bara bruna frön nu, men så helt plötsligt så händer det. En blomma som försov sig i somras, har vaknat till liv bara sådär.

Ser du dem? De lilaskära blommorna. De växer ner vid min strand. De flesta av samma sorts blommor är bara bruna frön nu, men så helt plötsligt så händer det. En blomma som försov sig i somras, har vaknat till liv bara sådär.

Precis såhär såg den lilaskära blomman ut för någon timme sedan. Visst blir du lite glad när du ser den?

Precis såhär såg den lilaskära blomman ut för någon timme sedan. Visst blir du lite glad när du ser den?

Går du ner ända till min strand, så hittar du den här gula gynnaren Det är en liten stackare, som heter gul blomma, men den är fin ändå, tycker jag.

Går du ner ända till min strand, så hittar du den här gula gynnaren Det är en liten stackare, som heter gul blomma, men den är fin ändå, tycker jag.

Detta är jag Vaira som spanar ut över havet. I förgrunden ser du den gula blomman som fanns på föregående bild. Den får inte plockas, så det är därför jag står och spanar ut efter fientliga fartyg.

Detta är jag Vaira som spanar ut över havet. I förgrunden ser du den gula blomman som fanns på föregående bild. Den får inte plockas, så det är därför jag står och spanar ut efter fientliga fartyg.

Typisk vit blomma. Den växer jämte min hemliga stig i skogen. Den kanske inte är så grann, men den är en baddare på att lysa upp.

Typisk vit blomma. Den växer jämte min hemliga stig i skogen. Den kanske inte är så grann, men den är en baddare på att lysa upp.

Står jag i min utsiktsfåtölj i vardagsrummet och spanar ut mot min Agnes hus, så ser jag den här skära blomman. Den har snart blommat över, säger min husse. Hade han vattnat den oftare, så hade den nog blommat mer.

Står jag i min utsiktsfåtölj i vardagsrummet och spanar ut mot min Agnes hus, så ser jag den här skära blomman. Den har snart blommat över, säger min husse. Hade han vattnat den oftare, så hade den nog blommat mer.

Står jag i min utsiktsfåtölj i matrummet och spanar ut mot mitt hav, så ser jag de här ljusblålila blommorna. Det är Agnes blomma, som min husse är resurshusse för. Stackars blomma, säger jag bara.

Står jag i min utsiktsfåtölj i matrummet och spanar ut mot mitt hav, så ser jag de här ljusblålila blommorna. Det är Agnes blomma, som min husse är resurshusse för. Stackars blomma, säger jag bara.

LÄS OCKSÅ

(49)

Kommentera

Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar