Annons

Annons

Den haltande slutfasen är inne

Köksmontören kom igår. Visserligen inte riktigt när han skulle, men det tog han igen på kvällen. Han arbetar ensam och enligt min husse har han gjort väldigt mycket. Men skandalföretaget IKEA har förstås gjort bort sig igen.

Jodå, min köksmontör kom. Han var riktigt trevlig och han tyckte att jag var fin. I förgrunden ser du den transportskadade ugnen. Den har nog lastas om många gånger. Frågan är hur pass repig ugnen är.

Min köksmontör kom, tittade och sorterade. Sedan började han montera. Det ena skåpet efter det andra skruvades ihop och sattes på plats. Till skillnad från min husse, så arbetade han både snabbt OCH noggrant.

Annons

Dagen gick och när det var dags för kvällsvila hade bänken där spis och diskhon ska vara monterats. Även skåpen för ugn och skåpen över kylskåpet fanns på plats.

Däremot var inte alla luckor på plats i skåpen. Varför då, kanske du undrar? Jo, de fanns inte med i leveransen. Det fattades ett annat skåp också, men å andra sidan fanns det ett skåp för mycket av fel sort. Hur har det kunnat bli så? Ja, se det krävs det nog timmatal i telefonkö för att kunna utreda.

Eftersom min Agnes inte kan vara här idag, så vilar det hela på språkförbistringens knöliga bädd. I morgon får min Agnes kontakta skandalföretaget, som inte ens kan servera kokt potatis till sina ”svenska” köttbullar.

I morgon kommer också rörmokaren, och gör de sista rörarbetena. Fredag ser jag fram emot en ny tvättmaskin och en alldeles ny torktumlare. Sedan kan jag laga mat, diska, tvätta och torka tvätt. Alltså kan jag bo ordentligt i mitt palats! Att det sedan finns 7.437 flyttlådor att packa upp, är en helt annan sak.

Hej så länge

Vaira

Det tog inte lång tid förrän de första skåpen fanns på plats. Jag tycker nog att det ser ut att kunna bli ganska fint. Fast det ska dit lådor också, annars är det inte mycket att ha.

Nu är kylskåpet inbyggd, men var finns de övriga luckorna till överskåpen? Det fattas bara fyra stycken. Tänk så det kan bli när man beställer av IKEA, företaget som har det så svårt både med sina leveranser och med sina besvärliga kunder, som kräver att de ska få det de blivit lovade. Det sneda kylskåpet ska min husse räta upp, när vattnet till kylskåpet har blivit inkopplat. Säger han.

Det är klart att jag är trött efter en dags så här hårt arbete. Att kontrollera en köksuppsättning, är inget man gör i en handvändning.

(116)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar