Annons

Annons

Den långaste dagen någonsin

Perfekt väder för en långfredag. Regn kallt och dis. Bättre kan det inte bli. Min husse tänkte gå ner och fiska upp en mört till middag, men var rädd att det skulle räknas som arbete. Det blir alltså ingen benig och illasmakande långfredagsfisk för husse. Både husse och den tilltänkta middagsmörten är nog nöjda med det beslutet.

Perfekt väder för en långfredag. Regn, mörkt, kallt och dis. Bättre kan det inte bli. Min husse tänkte gå ner och fiska upp en mört till middag, men var rädd att det skulle räknas som arbete. Det blir alltså ingen benig och illasmakande långfredagsfisk för husse. Både husse och den tilltänkta middagsmörten är nog nöjda med det beslutet.

Idag är det långfredag. Den heter så för att det är en dag som känns extra lång. Det är nämligen förbjudet att ha roligt. Har du det ändå roligt, så hamnar du i ett brinnande inferno i evigheternas evighet. Har du däremot riktigt tråkigt, så får du lära dig spela harpa.

Annons

Hittills har denna dag varit andra dagar lik. Gå upp för att gå på en promenad och sedan äta frukost. För att undvika den hemska elden gick vi, min husse och jag, extra långsamt. Jag åt långsamt också. Vädret var väldigt passande för en långfredag. Det regnar lite och det är ganska kallt. Inte behagligt på något sätt.

– Idag måste vi undvika allt arbete Vaira, upplyste min husse mig. Annars får vi brinna.

Där fick jag något att tänka på. Vad skiljer då långfredagen från andra dagar? Är det något min husse undviker alla dagar, så är det just arbete.

Nej, då är det roligare att berätta om vad som hände igår. Igår fick jag besök av Polly och hennes matte. Polly och jag lekte lite, innan vi gick in i mitt hus. När Polly fösökte ta mitt ben, så sade jag ifrån på skarpen. Då plockade min husse undan alla ben från golvet, så nu får jag hämta dem på bordet.

Fast vet du vad det bästa var? Min husse och jag fick en påse med godis i! Jag får inte öppna den förrän i morgon, men jag har en väl utvecklad nos.

Nu ska jag bara genomlida denna långa dag. Imorgon är det påskafton och då är det fest. Då ska jag se vad jag fick i present av Polly och hennes matte.

Hej så länge

Vaira

Det är inte lätt att få en skarp Polly på en bild. Hon far runt än hit och än dit. Som du ser, så är jag skarp. Jag är en van fotomodell.

Det är inte lätt att få en skarp Polly på en bild. Hon far runt än hit och än dit. Som du ser, så är jag skarp. Jag är en van fotomodell.

Det är så här man ska bli klappad, förstår du husse. Pollys matte visste precis hur man ska göra. Polly kan bara stå där och titta med beundrande blickar på mig. Är man så vacker som jag, så får man finna sig i att bli betittad.

Det är så här man ska bli klappad, förstår du husse. Pollys matte visste precis hur man ska göra. Polly kan bara stå där och titta med beundrande blickar på mig. Är man så vacker som jag, så får man finna sig i att bli betittad.

Det här är en spännande påse. Den får jag öppna först imorgon. Idag får man nämligen inte ha roligt eller äta gott. Tänk vad Polly och hennes matte är snälla, nu när den överkörda påskharen inte kan komma med ett ägg.

Det här är en spännande påse. Den får jag öppna först imorgon. Idag får man nämligen inte ha roligt eller äta gott. Tänk vad Polly och hennes matte är snälla, nu när den överkörda påskharen inte kan komma med ett ägg.

(35)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar