Annons

Annons

Det är en ovanligt svart fredag

Det är Black Friday idag och det syns särskilt tydligt utanförmitt hus. Jag saknar ju helt stilig ljusslinga över gatan och när de dessutom har ordnat med regn idag, ja då blir det mörkt. Inne i mitt hus är det också rena natta. Grejer från möbelaffären i Toulouse, som inte kan koka potatis, ligger spridda överallt.

Mycket svartare än så här kan det nog inte bli i Aurignac. Du ser en stackars västgötaspets (=jag Vaira), som tvingas ut i mörkret och ösregnet för att uträtta mina enkla behov.

Anledningen till att vi skulle åka och göra av med pengar i möbelaffären, var att det skulle bli finare hemma i mitt palats. Hur har det då blivit? Inte finare alls! Tvärtom har det blivit fulare. Kartonger, tomma och fulla, står och ligger överallt. Dessutom finns det ett antal sådana där stora blå kassar. Ett par finns i mitt matrum och en står i vindstrappan. När ska det bli fint här?

Annons

Det finns en liten förhoppning, för idag kommer min Agnes och Frank, målaren, har dykt upp efter ett par månader. Det finns en viss chans att saker och ting ska kunna bli färdiga, kanske till och med innan jul.

Vad vi köpte på möbelaffären utan kokt potatis var skåp till skrivare, skåp till kameror, lite billiga gardiner hit och dit, ett par tavelhyllor till kryddor i köket, två varma korvar som åts upp av min Agnes och min husse, under tiden som stackars Vaira (=jag) fick svälta i bilen. Inte ens något att dricka hade jag, frånsett vatten. De köpte andra grejer också såsom godis, glögg men inga kräftor.

Nu ska jag hjälp min husse att montera hyllor till alla dvd och cd. Det har varit svårt på begagnademarknaden vill jag lova, trots flera tappra försök.

Sista bilden har jag med för att förtydliga hur svart den här dagen är, även när den är orange.

Hej så länge

Vaira

Matrummet var ju alldeles prylfritt. Nu är det dessvärre fullt av blå jätteplastkassar. Om jag inte räknar fel, så finns det två stycken här på golvet. En är full med saker och en är tom.

Ska detta föreställa ett arbetsrum? Nej, det är en veritabel skrothög som det förväntas att jag ska kunna trivas i, så jag kan kreera trevliga bloggar till dig. Det är i en sådan här miljö jag får arbeta!Om det inte är bra idag, så vet du varför.

Svartare än så här kan det nog inte bli, när man är ute och går. Då menar jag mer bildligt svart än bokstavligt. Bokstavligt är det orange med en ondsint blick på mig.

(48)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar