Annons

Annons

Det är full rulle i Aurignac

Just nu pågår fest på torget i samband med filmfestivalen. På museet är det fritt inträde, till en intressant specialutställning. På torget nedanför mig är kommersen i full gång. Det är inte konstigt att det alltid händer massa saker här i Aurignac. Det är ju en brusande storstad, som vid senaste folkräkningen kunde stoltsera med inte mindre än 1171 ystra invånare.

På torget kan man köpa äkta öl från Aurignac. Min husse hade turen att bli bjuden på en öl i går kväll. Han tyckte ölen var jättegod. Eftersom jag inte fick smaka, så kan jag inte ge något expertutlåtande.

Kan du tänka dig att jag fick besök också precis när jag skrev just den här bloggen. Sådan tur kan man ha i södra Frankrike i början av juni. Bloggen blev lite sen, men vad gör det när man har haft så trevligt.

Annons

Nu kommer den i alla fall. Vill man gå på gratisfilm så ska man passa på i Aurignac just nu. Det går massa med olika filmer. Tyvärr får inte jag följa med in på bion (är detta verkligen Frankrike?), men min husse ska gå och se att par stycken.

På museet kan man få se en skulpturutställning om lejon i skymningen, Lion man in the dusk. Jag tycker nog att det hade varit trevligare med en skulpturutställning föreställande samtida västgötaspetsar i Aurignac dygnet runt. Tänk vad roligt det hade varit för museet att få precis fullsatt och dessutom få uppleva långa köer utanför av nyfikna besökare. Finns det någon nu levande, som skulle vilja missa en skulpturutställning av en västgötaspetsar? (Rätt svar = NEJ!)

Så har vi då som vanligt marknaden. Där kan man träffa vänner och fika. Naturligtvis kan man också handla lokala produkter, såsom ost, kött, grönsaker och goda korvar.

Idag skiner faktiskt solen och värmemätaren visar 22 grader äkta Celsius utomhus. Inne i mitt hus har jag faktiskt ett par garder svalare.

För övrigt är jag glad och pigg, men kom ihåg: DET ÄR SYND OM MIG!!!

Hej så länge

Vaira

Nu har det nästan blivit natt på torget. Trots den sena timmen, så finns det folk kvar. Det var en liten smygstart igår, så ikväll blir det nog mer fart. Om inte vädret ställer till det, förstås.

Ja, vad ska man se? Det finns många filmer att välja emellan under de tre dagar som festivalen pågår. Stolarna är dock lika obekväma vid varje visningstillfälle, så det gäller att välja en kort kortfilm. Inträdet på filmerna är gratis!

Marknaden drar som vanligt många besökare. Marknaden i Aurignac är känd för sina goda ekologiska produkter, så folk kommer hitresande från avlägsna hörn av världen för att handla. En det har åkt så långt som 12 km.

Du ser själv hur lidande jag ser ut. Det beror på att det är synd om mig, eftersom jag har Cushings sjukdom. Det kommer alltid att vara synd om mig, kom ihåg det.

(34)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar