Annons

Annons

Det är inget synd om min husse

I fredags när min Agnes kom, så låg jag och min husse i sängen. – Oj, oj, oj, sade min Agnes när hon fick se min husses uppsvullna högerkind. – Aj, aj, aj, jämrade sig min husse, som tycker om att lida högt och ljudligt, för att få omvärldens sympatier.

Nej, det är verkligen inte synd om någon, som får ligga jämte en sådan underbar västgötaspets som mig. Min husse hade det jättebra, när han var sjuk.

Min Agnes, som är en duktig flicka, som kan franska, tog genast tag i saken.

– Jag ringer tandläkaren, sade min Agnes i det hon snabbt sökte reda på telefonnumret till tandläkaren i Aurignac.

Det fanns ingen tid direkt, först om 10 minuter. Det var ganska bra, för det tar nästan 10 minuter att gå till tandläkarens mottagning.

Annons

Nu var det jag som fick lida. Jag lämnades alldeles ensam i mitt och min husses kombinerade sovrum/vardagsrum/tv-rum/arbetsrum/kök.

Min husse intervjuades, med min Agnes som tolk, och röntgades och undersöktes av tandläkaren. Det var en elak infektion under en tand. Husse blev också av med 20€. Sedan gick de in dörren jämte och hämtade ut medicinen, som tandläkaren hade skrivit ut åt min husse. Lite antibiotika, munskölj och starka smärtstillande tabletter.

Eftersom min husse har haft hjärtbesvär, så triggade han igång hela den franska sjukvården också. Nästa dag, på lördag, så var det dags för ett besök hos en vanlig doktor. Inte heller nu fick jag följa med, men det gjorde min Agnes och min Sabrina. Doktorn, som numera är min husses personliga doktor, undersökte hela min husse. Husse befanns vara i ganska gott skick, om än något överviktig. Där rök 20€ till.

Eftersom min husse inte har någon fransk, eller svensk, hjärtläkare, ska han få en sådan också. Det ska bli kontroller minst en gång per år och inte en gång vart fjärde år, som i Sverige.

Blodprov tar de inte i Aurignac, så det kommer hem en sjuksköterska och tar det hemma i mitt palats.

Igår var min husse på efterkontroll hos tandläkaren.

Har det då varit synd om min husse? Inte alls! Min husse har haft mig jämte sig i sängen hela tiden. Inte kan det vara synd om någon, som får ligga jämte en Vaira?

Hej så länge

Vaira

Min husse har fått glädjen att besöka tandläkaren i Aurignac två gånger. Han bor också i ett hus, som håller på att renoveras, men mellan hotellet och kyrkan. Skillnaden är att han är duktig och gör allt själv. Ett föredöme för min husse.

(102)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar