Annons

Annons

Det är mer än färdigmålat

Kan det bli mer än färdigmålat? I Aurignac i södra Frankrike kan det bli det i slutet av april. Väggarna i min palatspark blev mer än det. Både marken, växterna och jag målades nämligen. Dessbättre hittade vi en ny skogsväg och nya sommarängar och högtalarna spelar musik på svenska som tröst.

Nej, min päls skulle inte färgläggas. Nej, jag får inte skylla mig själv för att jag går i vägen. Hur skulle jag kunna veta att somliga hade spillt färg på utsidan av målarburken? Min rumpa ska vara utan gula fält.

Jo, det är faktiskt sant. Min Agnes kom igår och då blev det måla av. Hon fick till och med min slöa husse att ta ett par penseldrag. Dessvärre blev jag också lite målad. Men det är sådant som händer i södra Frankrike på fredagar. Nu är palatsparkens väggar så fina så. Nu fattas bara lite växter på dem, så ska det nog bli fint. Marken i parken (det rimmade!) ska förses med tegelstenar och trädäck. När sedan lådorna för växterna är färdigbyggda, så är det färdigt och förhoppningsvis ståndsmässigt! Fast riktigt färdigmålat är det inte. Det är bara det gula som är färdigt. Det ska bli svart och rött också. Kanske. Det diskuteras fortfarande i smakrådet.

Annons

Vägen min Agnes och jag hittade igår startade med en lång inventerad uppförsbacke som gick mellan fina sommarängar. Längst ner i botten rann det en stor älv. Det fanns också en källa på andra sidan vägen, den högra, med kristallklart vatten där jag drack vatten.

Mot alla odds mötte vi också en häst. Jag uppförde mig så bra, så jag fick en godis av min husse. Hon som red och hästen hade tagit sig ända från Aurignac. En expedition som heter duga, så jag tyckte det var onödigt att valla dem.

När vi gick hem var inte uppförsbacken inventerad längre. Den var nog 2,83 km lång och stigningen var ungefär 573 meter, eller så. Det förut lite kalla vädret hade dessutom skiftat till lite varmt väder. Svettigt blev det. Dessbättre hade vi alla var sin flaska med kallt vatten i bilen.

Idag kommer min Agnes och min Sabrina. Då ska vi äta middag med hemlig meny (köttfärssås med spagetti). Dagen till ära spelar högtalarna på min gata i Aurignac svenska folkvisor. Just nu spelar de Vyssan lull. Glatt ska det vara!

I morgon blir det riklig och extragod fördisk av tårta och extragod middag gjord av min Agnes och min Sabrina! Somliga töntar fyller nämligen år.

Hej så länge

Vaira

Jovisst, det ska målas runt dörren och fönstret, men annars är det mer än klart. Marken, växterna och jag har alla fått vår beskärda del av färgen, vilket inte var tanken från början. Som tur är ska det bli ett trädäck här, förhoppningsvis utan färgspill.

Ser du min Agnes och jag när vi plockar blommor på den fina sommarängen? Jag slår vad om att ni inte har sådana fina ängar i Sverige nu till Valborg. Hoppas ni blir avundsjuka! Annars har jag tagit med bilden i onödan.

Vi upptäckte en stor flod igår i botten på dalen. Jag badade inte, men min Agnes hittade fler blommor till sin fina midsommarbukett och jag passade på att bli klappad.

Min Agnes upptäckte också en källa med kristallklart gott vatten. Du ser att hon visar mig var det uppfriskande vattnet finns. Det är inte klokt vad man kan upptäcka när man är ute på en forskningsfärd.

Vid varje gatlykta på min gata sitter det en högtalare. Du ser lyktan, högtalaren och min paradbalkong med fina röda blommor. Idag spelade högtalaren flera svenska folkvisor. Just när bilden togs spelade den Byssan Lull.

(51)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar