Annons

Annons

Det ben som göms i snö …

Det är inte utan att jag känner mig lite däven efter allt festande. Min Agnes och min Sabrina for inte hem förrän vid tredraget så där ungefär igår. Det tog hårt på krafterna. Dessbättre fick jag bilder från min bästa vän Charlie, som ville berätta om vintern. Det passar ju bra att bara ha svartvita bilder idag. Färgglatt orkar jag inte med.

Hallå! Vad är det här? En svart och snöig trasselsudd som gräver ner sig till Kina? Vad vet jag. Det kan vara en Charlie som gömmer ett ben också. Möjligheterna är oändliga.

Det var synd att Charlie inte hade möjlighet att vara hedersgäst tillsammans med min resursfamilj på min jubileumsfest i fredags. Fast istället skickade han lite bilder till mig. Han vill gärna berätta att han har snö hemma i min gamla stad Tranås. Han undrar om jag har lika mycket snö, eller om jag har mer.

Annons

Naturligtvis ville han också att vi skulle leka i snön. Det hade ju inte jag heller haft något emot. Fast nu är det ju dock så att han är där och jag är här. Det geografiska avståndet mellan här och där (2487 km) gör att det blir lite svårt att leka. Dessutom har jag ingen snö kvar att leka i. Det brukar inte vara så mycket snö om det är 18 grader varmt. Det var det igår. Fast jag kan erkänna att idag söndag är det riktigt kallt. Det ska bara bli 10 grader, men trots det, är det snöfritt. Jag kan se fram mot fredag, för då ska det bli över 20 grader.

Vill man absolut se vitt på marken här, så kan man titta bort mot mina berg Pyrenéerna. De har snö på marken som är över 1500 meter upp över havet. Havet syns dock inte härifrån, så jag vet inte om det är is där.

En del träd är också vita, men det är mer plommon- eller körsbärsblommor än snö. Tänk vad vädret kan vara olika här och där, fastän Charlie och jag är så nära vänner. Visst är väl det konstigt?

Hej så länge

Vaira

PS Samtliga fina bilder på min vän Charlie, har min resursmatte fotograferat. DS

Nämen titta! Det är ju min vän Charlie, som lekte i snön. Synd att jag inte kan vara med. Det var väldigt vad snön fastnar på honom, man känner ju knappt igen Charlie med snömask på sig. Om jag hade varit där, så skulle du ha fått se på snö som yrde omkring oss. Du hade kanske inte ens sett oss.

En snöig Charlie promenerar fint på en plogad väg i kvällsljuset. Törs jag gissa att det är i Östanåparken? Fast det är väldigt vad han går fint. Min superbra hundskola han gick i, har visst gett resultat. Vem hade kunnat tro det?

Charlie kan sitta fint hemma också. Det är glädjande att se hur flitiga min resursfamilj är. Tomten är rekorderligt välskottad och lägg märke till att juldekorationerna är på plats redan i mars. Tänk om min husse var ute i så god tid. Han har ju knappt tagit ner dem än.

Ska jag se snö, så får jag gå upp till min Agnes och min Sabrinas rum. Tittar man ut genom deras fönster, så ser man faktiskt mina berg. De har snö nu, för de ligger flera meter över havet.Men det är väldigt vad molnen ser hotfulla ut. Kommer Tor åkandes med sin vagn snart?

(36)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar