Annons

Annons

Det blev bara värre och värre

Så var den stora höstmarknaden slut. Min husse köpte varken blommor, guldfiskar eller smaskens, med ett litet undantag. Det verkar dock som om jag kommer att bli utan.

En stor skylt förkunnar att svarta hundar med vita halsband inte har tillträde till lekparken. De kan nämligen bajsa där. Min husse tror att skylten gäller alla hundar. Däremot gick det tydligen bra att fylla marken med bajs från får, getter, gäss, ankor, grisar och höns. Mycket märkligt.

Vi tog en eftermiddagssväng till marknaden igår, min husse och jag. Nu hade de flyttat alla grisar, får, höns och getter. Nu sprang de omkring inne i lekparken uppe vid gymnastiksalen istället, vilket var mycket konstigt, minst sagt. Hundar får inte gå in där för de kanske bajsar på marken, men däremot getter och får och grisar och höns och ankor och gäss, som gick och bajsade hela tiden. Jag begriper inget. Barn fick springa och valla de vettskrämda djuren, medans en verklig expert får stå utanför staketet och bara titta på spektaklet.

Annons

Vi gick omkring bland alla stånden som vanligt. Som vanligt så köpte vi inget, dock med två undantag. Lite smakprov fick vi allt här och där. Min husse smakprovade av allt man kunde. Jag smakprovade olika skinkor och korvar. Det slutade med att min husse köpte en osedvanligt god korv till mig. Trodde jag.

– Det här var en dyr korv, förstår du Vaira, så av den kan du inte få några bitar när vi kommer hem.

Där har dock husse helt fel. Jag hade ju just smakat av den goda korven och det gick så bra så.

Sedan smakprovade min husse Armagnac också. En från 2014, som kostade mycket, och så en från 1981, som kostade vansinnigt mycket. De som sålde den ohälsosamma drycken, kunde inte nog berömma den senare årgången, som alltså var den tidigare.

Min husse inhandlade ett exemplar av den modellen de glömt i ett ekfat i 36 år. Tyvärr fick inte jag smakprova, så jag kan inte uttala mig. Jag tror dock inte att det var värt alla pengarna min husse betalade för den flaskan. Nej det hade varit bättre att satsat de slantarna på ett rejält ben att tugga på, som jag såg i ett av stånden.

Hej så länge

Vaira

Röd röra med sniglar, var inget som föll min husse i smaken. Jag tyckte man kunde köpa något kilo och sedan sitta och dekorera tändsticksaskar med de fina snigelskalen. Som vanligt så hämmades jag i min skapande verksamhet.

Högst uppe på bänken, ser du ett rejält ben. Det ville jag att min husse skulle satsa på. Det är mycket arbete för mig, innan jag har fått ett sådant ben helt rent. Jag hade haft sysselsättning ända tills i jul.

Det här är korven jag inte får smaka. Dock fick jag halva korvskivan efter fotograferingen. Varför ska man köpa en korv, om man inte ska ge det mesta av den till sin hund, i detta falla till Vaira (=mig)?

Husses ickefynd; en dyr flaska med gammal sprit. Eftersom den var så vansinnigt dyr, så ville han gärna fördubbla kvantiteten med en spegling i guldspegeln som min Sabrina och min Agnes fyndade gratis. Den fördubblingen är dock bara en spegling av verkligheten.

(58)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar