Annons

Annons

Det blir ingen flytt till Aurignac

”Här förstår du Vaira”, berättade min husse upphetsad över den i hans tycke vackra scenen. ”Här ser du en walk in closet, ett badrum, en tvättstuga och vardagsrummet.” Kyss mig på stubbsvansen. Jag ser ingen sittgrupp, ingen tv-soffa att sova i. Jag ser bara massa skräp. Hit flyttar jag inte.

Nej, vi ska inte flytta till Auricnac. Vi köper ett tält, som vi kan slå upp i min skog. Då har vi nära till min hemliga stig och det skulle vara bra. Vi kan titta på sjön också, istället för massa berg med snö på.

Annons

Jag har beslutat mig. Det numera nya före detta presidentpalatset i Aurignac duger inte åt mig. Jag begriper inte hur min husse kunde falla för det. Ingen trädgård och inne är det rena katastrofen. Det finns inte en västgötaspets, som skulle vilja bo så.

Hur min husse har tänkt fattar jag inte. Det finns inget kök, inget sovrum, ingen bra plats för mina matskålar. Jag har ingen säng och inte min husse heller. Toalett finns en ute. Det är väl friskt och skönt när solen skiner, men om det regnar? Fast det är ju min husses problem.

Huset saknar vatten, så jag vet inte vad jag ska dricka. Några hemliga stigar har jag inte hittat och alla pratar dessutom franska. Jag förstår inte det, när vi har det välklingande språket svenska.

En liten fördel upptäckte jag dock igår. Jag fick smaka lite av husses entrecote, när jag tog med min Agnes och min husse på restaurang. Fast det överväger inte resten.

Så just idag, den 1 april, har jag beslutat, att Tranås får fortsätta att vara min och hela världens huvudstad. Aurignac har förlorat mig.

Hej så länge

Vaira

Detta är ett gästrum. Vilken gäst vill sova på ett smutsigt golv? Ingen jag känner i alla fall. Jag får skämmas. Hit flyttar jag inte.

Utsikt från icke-parad-balkongen. Det är hela husets trädgård du ser. Det är ju inte direkt svårt att överblicka den. Var ska Stig, min robotgräsklippare, klippa gräs nu? Hit flyttar jag inte.

Det är inte konstigt att alla ser deprimerade ut. De arbetar i ett katastrofhus, sådana där ruckel som heter ”här kan du skapa ditt eget boende” i mäklarannonserna. Det här huset har passerat ”något för den händige”. Ingen är så händig. Hit flyttar jag inte.

I ett hörn i trädgården står en ensam toalettstol. Här hade väl min husse tänkt sig att tillbringa många lässtunder, men det kommer inte ske. Hit flyttar jag inte.

Kärra efter kärra förpassas mitt hus ut till en sopcontainer. Snart finns det inget kvar. Fast det spelar ju ingen roll, för det finns inga möbler ändå i huset. Hit flyttar jag inte.

Hundarna i Aurignac är loja, tjocka och vita. Skuttiga, smala och svarta ska de vara. Så ska de heta Charlie. Hit flyttar jag inte.

(77)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar