Annons

Annons

Det blir ingen riktig president

Nej, det kommer inte bli en riktig president i Frankrike heller. Jag har inte tid att ställa upp. Jag har så otroligt mycket att stå i just nu, så jag har fått lägga presidentplanerna åt sidan så länge. Fast det blir nog val snart igen.

I skogen hinner jag inte ens tänka på någon presidentkampanj. Jag måste spana efter harar, rådjur och ekorrar. Idag hade en hare turen att korsa min väg, så han blev vallad. Ganska jobbigt, men plikten kallade.

Du kan inte tro hur jag har det. Ta bara idag som ett exempel. Solen väckte oss tidigt i morse, då den oförskämt nog lyste starkt på både min husse och mig. Fast somnade vi om? Inte! Jag tog en snabb sväng i trädgården och min husse gjorde kaffe till sig.

Annons

Snabbt upp och packa en flyttlåda. I den här blev det lite böcker och lite dukar. Min husse packade och jag övervakade. Stapla den fulla lådan på redan packade lådor på övervåningen.

Nu kurrade det ordentligt i magarna. Ner i köket för att preparera frukost till framför allt mig. När ska husse lära sig att dela ut rejäla portioner som mättar en västgötaspets? Som vanligt gick vi min hemliga stig. Lyckosamt nog hittade jag en hare, som gärna ville vallas. Vi skyndade oss sedan hem till den väntande frukosten. Min husse åt filmjölk med grejer i. Snål fördisk.

Ännu en låda packades.

– Bloggen, påminde jag min packade husse.

– Bloggen!!!, sade min husse.

Där är vi nu. Jag springer mellan min husse vid datorn och mitt rejäla märgben. Det fick jag för jag var så osedvanligt duktig hos veterinären. Men det innebär också mycket jobb med ett nytt märgben. Det ska både tuggas på men det ska också gömmas, så inte Charlie hittar det om han dyker upp.Han är lite tjuvaktig av sig. Det är en helt annan sak, när jag lånar hans ben hemma hos honom.

Som du lätt förstår, så blir det inte tid över att kampanja i Frankrike. Men det blir nog snart ett presidentval igen och då …

Hej så länge

Vaira

Alla flyttkartonger måste vaktas. Tänk om någon kommer och stjäl dem, nu när de är så fint packade. Kommer min husse hinna att packa?

När mitt paradrum ser ut så här i Aurignac, så passar inte mitt palats som en officiell byggnad. Vad skulle Donald tro om mig, om han kom på statsbesök?

Min palatspark är verkligen långt ifrån den gröna oas som är i vardande i mitt huvud. Jag står och diskuterar med min byggmästare vilka åtgärder som behövs i ett första steg. De var många.

Nej, verkligen inte. Jag vill inte bo i Élyséepalatset i Paris. Jag syns ju knappast där jag står på trappan. (Ser du mig?) Jag tycker synd om den som blir president. Tänk att städa hela det huset. Nej, jag väntar tills mitt palats blir färdigt.

(43)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar