Annons

Annons

Det fattas bara lite detaljarbete

Det går framåt med mitt palats i Aurignac. Denna vecka har det visserligen varit helg torsdag och fredag, men lite har blivit gjort. Fyra fönster är bytta där upp och på nedervåningen är lite grundmålat. Titta på alla bilder, så ser du att det bara återstår visst detaljarbete innan mitt palats är representativt.

Detta är mitt tillfälliga rum, som jag också delar med min husse. Det har elektricitet, till skillnad från de andra rummen. Som du ser har jag en säng, där husse också tränger ner sig. Men det finns också kylskåp, snyggt placerade kartonger, ett skrivbord/matbord och så mina skålar. Här är fönstren bytta, så nu återstår bara målning av väggar, tak, fönster och dörrar. Bara lite finputs alltså.

Än så länge har vi inget vatten i huset, men det finns tvärs över gatan i en kran. I köket finns fyra tomma väggar, som ska kompletteras med köksskåp, ugn, kylskåp, spis och det roligaste av allt; en diskho. Det ska ju målas och kaklas också, men sedan är det färdigt, bara elen blir klar.

Annons

Det är så det är här i mitt palats nu. Det återstår lite detaljarbete och finputs här och var. Fast det är inget att hänga nos för, det kunde ju ha varit värre. Det kunde ha varit istid.

Hej så länge

Vaira

I min Agnes och min Sabrinas rum finns det nya fönster sedan i onsdags, så här är det bara lite snickerier, målning och el kvar. Bara lite finputs alltså.

I den övre hallen är det bara dörren till min paradbalkong som ska bytas. Och så lite målning förstås av tak, väggar och den nya dörren. Golvet ska slipas och lackas också. Bara lite finputs alltså.

Husses och mitt blivande sovrum är så gott som klart. Här är det bara en takbjälke och dörren som ska bytas. Så ska det målas förstås. Badrummet jämte ska kaklas och grejer ska monteras. Samma på toaletten. Bara lite finputs alltså.

I den nedre korridoren är det bara lite sladdar som ska rättas till och ett tak sättas upp och så ska allt målas. Bara lite finputs alltså.

Det dröjer inte länge innan vi kan äta här. Det ska bara upp ett tak och så ska matrummet målas. Bara lite finputs alltså.

Min husses och mitt arbetsrum är faktiskt grundmålat. Nu ska det bara bli färg på väggarna och kanske städa undan lite. Bara lite finputs alltså.

Detta är en kombinerad toalett, dusch och tvättstuga. Lite kakel på golv och väggar och så lite grejer, så blir det säkert jättebra. Bara lite finputs alltså.

I vardagsrummet återstår lite detaljarbete som nytt innertak mellan bjälkarna, nya väggar och nytt fönster och ny dörr. Ett nytt golv ska också läggas in. Rummet ska dessutom målas. Bara lite finputs alltså.

Min park är så gott som klar. Min husse har köpt en palm, vilket är det viktigaste. Sedan ska det målas här och var och rensas lite innan det är lämpligt att sätta dit trädgårdsmöbler. Alla fönster och dörrar som du ser ska bytas. Bara lite finputs alltså.

(125)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar