Annons

Annons

Det finns hopp även för Charlie

Bra höjd på det hoppet Charlie, fast kanske lite onödigt högt. Jag och resursmatte kommer efter. Det här hoppet gjorde Charlie i fredags.

Bra höjd på det hoppet Charlie, fast kanske lite onödigt högt. Jag och resursmatte kommer efter. Det här hoppet gjorde Charlie i fredags.

Det går framåt för Charlie i min eminenta Hundskola för dummies. Det kanske inte går med raketfart, men jag kan skönja en viss förbättring vecka för vecka.

De senaste gångerna som Charlie var här, så tränade vi avsnittet Hopp över trädstam som föll ner den där dagen det blåste så mycket. Den föll för övrigt samma dag, som jag och min husse inte vågade gå i skogen. Det blåste för mycket, tyckte både min husse och jag.

Annons

I vilket fall som helst, så har jag alltså ordnat med ett hopphinder i min skog över min hemliga stig. Första gången jag tog Charlie dit för att träna, så gjorde han inte alls som jag hade visat honom. Han var väl minst en meter över det fallna hindret. Onödigt att ödsla iväg massa energi på ett sådant jätteskutt.

I går när jag ånyo tog med Charlie ut i skogen till det fallna trädet, så hade han betydligt mindre luft mellan sig och trädet. Bra Charlie, det finns hopp för dig när du hoppar.

Fortfarande kan Charlie vara lite dum och bita på mig när vi är ute och går. Fast jag säger ifrån på skarpen ibland, med ett rejält hugg i luften jämte Charlie. Då lugnar han ner sig.

Fast det är en sak jag har lyckats lite för bra med: springträningen. Skam att sägandes, så springer Charlie nu fortare än jag. Fast jag är inte så ledsen för det. Jag låter gärna ungdomarna hållas, så länge de inte nafsar på mig.

Hej så länge

Vaira

Den här bilden visar Charlie första gången gjorde övningen Hopp över trädstam som föll ner den där dagen det blåste så mycket . Som du ser, så tog han i alldeles för mycket. Målet med övningen är inte att plocka kottar från de omkringstående granarna.

Den här bilden visar Charlie första gången gjorde övningen Hopp över trädstam som föll ner den där dagen det blåste så mycket . Som du ser, så tog han i alldeles för mycket. Målet med övningen är inte att plocka kottar från de omkringstående granarna.

Så här ska det se ut. Jag visar Charlie och resursmatte hur man ska hoppa med millimeterprecision. Då behåller man farten och kommer fortare fram till det väntande godiset.

Så här ska det se ut. Jag visar Charlie och resursmatte hur man ska hoppa med millimeterprecision. Då behåller man farten och kommer fortare fram till det väntande godiset.

Du ser själv hurdan Charlie är. Jag står still, för att invänta min husse. Som vanligt har han kommit på efterkälken. Charlie har inte lärt sig att vänta. Han springer bara runt mig hela tiden, som om jag vore en midsommarstång eller julgran.

Du ser själv hurdan Charlie är. Jag står still, för att invänta min husse. Som vanligt har han kommit på efterkälken. Charlie har inte lärt sig att vänta. Han springer bara runt mig hela tiden, som om jag vore en midsommarstång eller julgran.

Denna dramatiska (=suddiga) bild visar hur Charlie får sig en åthutning i flygande fläng. Så går det när man springer och nafsar på mig hela tiden. Fast jag biter bara i luften. Det ska Charlie vara tacksam för. Han blir för övrigt rädd ändå, för jag morrar också.

Denna dramatiska (=suddiga) bild visar hur Charlie får sig en åthutning i flygande fläng. Så går det när man springer och nafsar på mig hela tiden. Fast jag biter bara i luften. Det ska Charlie vara tacksam för. Han blir för övrigt rädd ändå, för jag morrar också.

(59)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar